sâmbătă

3 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 noiembrie, 2021

Parchetul European a arestat patru persoane și a confiscat active în valoare de 23 de milioane de euro, într-un dosar de corupție, criminalitate organizată și evaziune fiscală.

Cele patru persoane inculpate în dosar sunt din Cehia, România și Slovacia.

Principalii suspecți au organizat un circuit de eludare a plății TVA, iar prejudiciul de 23 de milioane de euro a fost înregistrat în Germania, unde rețeaua opera în Hamburg.


Spălarea banilor era organizată prin companii din Cehia, Slovacia și România, conform unui comunicat al instituției.

Este al doilea dosar în care Parchetul European, devenit funcțional la 1 iunie 2021, operează arestări.

Primele rețineri au avut loc în octombrie, în primul dosar înregistrat la EPPO.

Un număr de 10 persoane, membri ai unei rețele de crimă organizată transfrontalieră, au fost reținuteîn octombrie, într-un dosar cu un prejudiciu de depășește 13 milioane de euro.


Reținerile au fost făcute în urma perchezițiilor efectuate la mai multe adrese din Germania, Italia și Bulgaria, anunță un comunicat al EPPO, instituție eruopeană condusă de Laura Codruța Kovesi.

Cele 10 persoane reținute sunt suspectate că au constituit un grup infracțional organizat în scopul obținerii unor rambursări ilegale de TVA.

Suspecții, printre care se numără și trei membri ai organizației mafiote ‘Ndrangheta, ar fi folosit o așa-numită schemă de fraudare a TVA de tip carusel prin revânzarea unor autoturisme de lux de mai multe ori, în diferite țări ale UE.

Parchetul European a deschis 300 de investigații în primele 100 de zile de activitate, prejudiciul total din aceste dosare fiind calculat la aproximativ 4, 5 miliarde de euro.

Parchetul European este o instituție independentă și descentralizată a Uniunii Europene, cu competența de a cerceta, urmări penal și trimite în judecată persoanele învinuite de săvârșirea unor infracțiuni ce aduc prejudicii bugetului UE, cum ar fi actele de fraudă sau de corupție ori cazurile transfrontaliere de fraudă în materie de TVA de peste 10 milioane de euro.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: