miercuri

24 aprilie, 2024

15 ianuarie, 2021

Peste 1,3 milioane de rezidenți străini au părăsit până acum Regatul Unit al Marii Britanii, cea mai mare scădere a populației de la cel de-Al Doilea Război Mondial, scrie FT, preluat de Biziday.

Un studiu publicat joi de un ONG finanțat de guvernul britanic estimează că până la 1,3 milioane de persoane născute în străinătate au părăsit Marea Britanie între toamna anului 2019 și cea a anului 2020. Aproape 700.000 de rezidenți au plecat numai din Londra, scădere potențială a populației capitalei britanice fiind de 8% numai anul trecut.

Studiul a trasat o legătură clară între emigrația din Marea Britanie și numărul mare de locuri de muncă desființate în sectoarele puternic afectate de pandemie, cum ar fi HoReCa.


“Se pare că o mare parte din fenomenul pierderii locului de muncă generat de pandemie a căzut asupra muncitorilor non-britanici și acest lucru s-a manifestat mai degrabă prin părăsirea țării, decât în ​​șomaj”, au conchis autorii analizei.

Mișcările mari de populații pe regiuni face dificilă și pentru NHS (sistemul public de sănătate) distribuirea corectă a vaccinurilor Covid-19, în Marea Britanie. Totodată, ridică întrebări și cu privire la modul în care firmele își vor continua activitățile ce reveneau în mod tradițional migranților europeni.

Imaginea este complicată și mai mult de regulile de imigrație post-Brexit, potrivit cărora cetățenii UE care au părăsit Marea Britanie în ultimul an vor avea nevoie de vize pentru a se întoarce și a lucra acolo.

Controversă statistică:

Calculele ESCoE presupun că datele oficiale, publicate de Oficiul pentru Statistică Națională, sunt greșite. Experții au evidențiat statistici oficiale pe care le-au catalogat “greu plauzibile” care arătau că angajarea persoanelor născute în Marea Britanie în Londra a crescut în timpul pandemiei.


Și totuși, capitala a fost cel mai puternic afectată de Covid-19 și are o mare concentrație de locuri de muncă în turism, divertisment și ospitalitate. Cifrele ONS care arată o creștere a numărului muncitorilor britanici în Londra nu se potriveau cu alte date, cum ar fi cele privind evidența impozitului pe venit. Numărul solicitanților de ajutor social din Londra, de exemplu, a crescut de la 172.000 la 481.000 până în august 2020, înregistrările fiscale arătând o scădere de 141.000 de angajați în aceeași perioadă.

Financial Times notează că ONS nu contestă logica analizei și acceptă anomalii în estimările sale actuale. Motivează că realizarea de statistici a fost îngreunată în timpul pandemiei, anchetele fiind suspendate. Agenția a adăugat că lucrează la asta și a promis o actualizare la începutul acestui an cu privire la progresele sale în îmbunătățirea datelor

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: