sâmbătă

29 ianuarie, 2022

Palatul Buckingham a retras distincțiile militare prințului Andrew. Este acuzat în SUA de agresiune sexuală

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 ianuarie, 2022

Casa Regală britanică i-a retras Prințului Andrew, al doilea fiu al Reginei Elisabeta, dreptul de a folosi în mod oficial titlul de Alteță Regală și toate distincțiile militare, conform unui comunicat al Palatului Buckingham.

„Cu aprobarea și acordul Reginei, distincțiile militare ale Ducelui de York și patronajul regal au fost returnate Reginei”, spune comunicatul  citat de BBC. La fel ca în cazul nepotului reginei, Harry, și al soției sale Meghan, prințul Andrew își păstrează titlul de Alteță Regală, dar nu îl va folosi oficial.

Andrew Mountbatten-Windsor este judecat în Statele Unite într-un proces în care este acuzat de agresiune sexuală.


Fostul prinț este acuzat de Virginia Giuffre că a agresat-o sexual pe vremea când aceasta avea 17 ani. Andrew își susține cu vehemență nevinovăția.

Palatul  Buckingham mai spune că „Ducele de York nu va mai avea nici o îndatorire publică și se va apăra în cadrul procesului în calitate de cetățean privat”.

Decizia Casei Regale a fost luată după ce avocaţii prinţului Andrew nu au reuşit să convingă un judecător american să renunţe la procesul civil în care membrul familiei regale britanice este acuzat de abuzuri sexuale.

Veteranii militari: Vinovat sau nu, ne-a stricat reputația

Peste 150 de veterani ai Marinei Regale, Forțelor Aeriene Regale și ai Armatei aupublicat, joi, o scrisoare prin care i-au cerut Reginei să-i retragă prințului Andrew cele opt titluri militare britanice.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Locotenentul Stuart Hunt, de pildă,  care a servit în Regimentul 1 Regal de Tancuri a declarant că „este o afacere neplăcută… Mă bucur doar că nu mai este asociat cu armata acum”.

„Fie că este vinovat sau nu, ne-a stricat reputația … Nu este apt să servească într-un grad onorific. A renunțat la acest drept intrând într-o astfel de situație”, a mai spus veteranul.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr