marți

11 iunie, 2024

20 martie, 2020

Grupul PPE salută decizia unanimă a grupurilor politice din Parlamentul European de a adopta urgent măsurile de atenuare a impactului economic provocat de  criza coronavirus.

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu (foto) subliniază efectele devastatoare resimțite de industria călătoriilor și a turismului.

”Ne dorim să adoptăm cât mai repede schimbările de reguli pentru aeroporturi și companii aeriene. Trebuie să ne asigurăm că nu forțăm companiile aeriene să zboare goale, sau aproape goale, doar pentru a-și păstra intervalele de zbor”, anunță Marian-Jean  Marinescu, care este purtător de cuvânt pe probleme de Transport și de turism al Grupului PPE.


Conferința Presedinților de Grupuri Parlamentare din Parlamentul European a decis joi organizarea unei sesiuni plenare extraordinare a Parlamentului European pentru data de 26 martie, ora 10:00.
Pe ordinea de zi: aprobarea prin vot a măsurile propuse săptămâna trecută de Comisia Europeană în contextul crizei coronavirusului.

(Citiți și: ”Principiile și măsurile propuse de PPE în Parlamentul European pentru abordarea unitară a crizei Covid-19”)

Deputații care nu pot călători la Bruxelles vor participa de acasă și își vor exprima votul de la distanță.

”Salutăm deciziile luate de Parlamentul European- cea de a-și asuma responsabilitatea și cea de a găsi o modalitate sigură de a aproba propunerile urgente ale Comisiei Europene în lupta împotriva coronavirusului. În acest moment de criză, avem nevoie de unitate și de acțiuni decisive pentru protejarea cetățenilor și a economiei noastre ”, a transmis președintele Grupului PPE, europarlamentarul Manfred Weber.

Și europarlamentarul Peter Liese pune accent pe unitate și pe abordare comună europeană.


”Suntem cu toții împreună în această încercare. Solidaritatea, măsurile comune sunt necesare în acest moment, nu acțiunile unilaterale. Medicamentele și echipamentele medicale trebuie să fie disponibile pentru toți. Putem, de asemenea, menține libera circulație a cetățenilor britanici în UE, dar numai dacă Londra adoptă aceleași măsuri ca UE împotriva răspândirii virusului”, afirmă Peter Liese, care este și purtător de cuvânt pe probleme de Sănătate al grupului PPE.

Europarlamentarul Markus Ferber salută toate acțiunile menite să ajute companiile din întreaga Uniune care se luptă cu declinul economic provocat de criză.

”Situația prezentă reclamă adoptarea unor măsuri fără precedent, dar va fi crucială anularea acestor măsuri în momentul în care economia se va redresa”, afirmă Markus Ferber, care este purtătorul de cuvânt al grupului PPE pentru Economie și afaceri monetare.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: