sâmbătă

28 mai, 2022

Originea pandemiei – șeful OMS recunoaște: ipoteza accidentului de laborator în China a fost exclusă prematur

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 iulie, 2021

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a recunoscut că este prematur să fie exclusă o potențială legătură între pandemia de COVID-19 și ipoteza că virusul ar fi scăpat dintr-un laborator din China, solicitând autorităților de la Beijing să fie mai transparente față de cercetătorii care caută originile noului coronavirus, scrie The Guardian.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că obținerea accesului la date a fost o provocare pentru echipa internațională care a călătorit în China la începutul acestui an pentru a investiga sursa COVID-19.

Tedros le-a spus reporterilor că agenția ONU pentru sănătate cu sediul la Geneva ”solicită de fapt Chinei să fie transparentă, deschisă și să coopereze, în special în ceea ce privește informațiile pe care le-am solicitat în primele zile ale pandemiei”.

(Citiți și:”Facebook renunță să mai trateze drept fake-news & teoria conspirației ideea că ”virusul Covid-19 a fost creat în laborator”. Joe Biden cere oficial serviciilor secrete să afle adevărul despre originea Covid”)


El a spus că a existat o ”campanie prematură” pentru a exclude teoria conform căreia virusul ar fi putut scăpa dintr-un laborator guvernamental chinez din Wuhan, China – subminând astfel raportul OMS din martie, care a concluzionat că această ipoteză este ”extrem de puțin probabilă”.

”Eu însumi am fost tehnician de laborator, sunt imunolog și am lucrat în laborator. Accidente de laborator au loc”, a spus Tedros.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În ultimele luni, ideea că pandemia a început cumva într-un laborator – și că virusul ar fi fost creat de om – a câștigat tracțiune, în special după ce președintele Joe Biden a serviciilor americane de informații o evaluarea a acestei teorii.

China a respins agresiv acuzațiile, susținând că încercările de a lega originile Covid-19 de un laborator au fost motivate politic și sugerând că virusul și-ar avea originile în străinătate.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: