duminică

29 mai, 2022

Facebook renunță să mai trateze drept fake-news & teoria conspirației ideea că ”virusul Covid-19 a fost creat în laborator”. Joe Biden cere oficial serviciilor secrete să afle adevărul despre originea Covid

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 mai, 2021

Facebook nu mai elimină postările care susțin că virusul Covid-19 a fost fabricat de om, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al companiei, o mișcare pe care Politico o caracterizează drept o recunoaște a dezbaterilor noi despre originile virusului.

Modificarea politicii Facebook apare într-o perioadă în care la Washington se cere reluarea investigațiilor asupra originilor Covid-19 după ce Wall Street Journal a raportat că trei oameni de știință de la Institutul de Virologie din Wuhan au fost spitalizați la sfârșitul anului 2019 cu simptome compatibile cu cele care aveau să apară ulterior la cei infectați cu virusul Covid-19.

In urma informațiilor publicate de WSJ s-a relansat teoria scurgerii din laboratorul din Wuhan a virusului, teorie respinsă inițial și încadrată în categoria conspirații.


Președintele american Joe Biden a anunțat miercuri că a cerut comunității de informații să își dubleze eforturile de a afla originea virusului și să îi prezinte un raport în 90 de zile. Joe Biden a mai precizat că serviciile de informații au doar 2 teorii în lucru legate de originea Covid-19: fie a apărut în urma contactului cu un animal infectat, fie a apărut în urma unui accident de laborator.

(Citiți și:”Atenție la ”V”: Economia – și România odată cu ea – își revine la valoarea din 2019, dar la o cu totul altă calitate. Au apărut CRONICILE 90 – titlurile și autorii”)

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Facebook a anunțat în februarie că a extins lista afirmațiilor înșelătoare pe care le va elimina automat de pe platformele sale, incluzând aici și postările care afirmă că „COVID-19 este fabricat sau produs de om”. Facebook și-a actualizat constant, pe parcursul pandemiei, politicile împotriva informațiilor false despre coronavirus pe baza consultărilor cu oficiali la nivel mondial din domeniul sănătății.

”Având în vedere investigațiile aflate în desfășurare cu privire la originea COVID-19 și după consultarea cu experți în sănătate publică, nu vom mai elimina din aplicațiile noastre afirmația că COVID-19 este creată de om din aplicațiile noastre. Continuăm să lucrăm cu experți în sănătate pentru a ține pasul cu natura evoluției pandemiei și pentru a ne actualiza regulat politicile pe măsură ce apar noi fapte și tendințe. ”, a spus purtătorul de cuvânt al Facebook într-o declarație publică.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: