miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 ianuarie, 2022

Răspândirea variantei omicron a SARS-CoV-2 va transforma Covid-19 într-o boală endemică, cu care oamenirea poate învăţa să trăiască, în opinia Agenției Europene a Medicamentului (EMA).

EMA îşi exprimă, de asemenea, îndoiala cu privire la administrarea unei a patra doze de vaccin anticovid populaţiei europene şi apreciază că vaccinarea repetată anti-Covid nu este o strategie ”durabilă”.

”Nimeni nu ştie exact când ne vom afla la capătul tunelului, dar vom ajunge acolo”, a declarat marţi şeful strategiei de vaccinare al EMA, Marco Cavaleri.


”Odată cu creşterea imunităţii în rândul populaţiei şi cu omicron va exista multă imunitate naturală, în afară de vaccin, şi vom avansa rapid către un scenariu care va fi mai aproape de endemic”, a declarat într-o conferinţă de presă Marco Cavaleri.

Însă, a completat acesta, ”nu trebuie să uităm că ne aflăm în continuare în pandemie”.

Raport OMS: Varianta Omicron este deja dominantă în lume

Varianta Omicron, care în urmă cu două săptămâni era detectată în 1,6% din noile cazuri de Covid-19 analizate în laboratoarele din toată lumea, reprezintă deja 58,5% din totalul noilor contagieri, depăşind astfel Delta şi devenind dominantă la nivel mondial, a anunţat OMS, citată de Agerpres.

Raportul notează că noua variantă Omicron a virusului SARS-CoV-2 este capabilă „să evite imunitatea” şi că există deja contagieri inclusiv în rândul celor vaccinaţi şi al celor care au trecut prin boală şi care au dezvoltat anticorpi.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

OMS precizează, pe de altă parte, că „dovezi tot mai numeroase” arată că varianta Omicron cauzează forme mai puţin grave de COVID-19 decât variantele anterioare ale virusului.

Totuşi, OMS avertizează că riscurile sanitare pe care le implică varianta Omicron continuă să fie „foarte ridicate”, având în vedere că această variantă virală duce la o creştere a numărului de spitalizări şi de decese în rândul persoanelor vulnerabile.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: