luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 martie, 2019

Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a publicat vineri raportul privind atacul din aprilie 2018 asupra oraşului sirian Douma, iar concluzia este că a fost folosită „o substanţă toxică, care avea la bază clor”.

Investigatorii OIAC au prelevat mostre şi au cercetat circumstanţele atacului şi au consideră că cel mai probabil a fost vorba de clor molecular, se menţionează în raportul publicat vineri

Atacul a fost declanșat de forţele guvernamentale, care  încercau să preia de la rebeli controlul asupra oraşului. Zeci de persoane au fost ucise.


Administraţia de la Washington a transmis la acel moment că guvernul sirian este responsabil de atac şi că în cadrul atacului au fost folosite arme chimice. Administraţia de la Damasc a negat acest lucru.

Folosirea armelor chimice este interzisă prin Convenţia Armelor Chimice, ratificată de Siria în anul 2013.

Nu este prima dată când regimul de la Damasc este acuzat că apelează la astfel de arme împotriva populației din zonele controlate de rebeli. În atacul din Ghouta, 2013, au murit peste 1.000 de sirieni, din cauza gazului sarin folosit.

Din 2011, când au început luptele, în Siria au avut loc cel puțin 300 de atacuri cu arme chimice.


Articole recomandate:

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: