vineri

21 iunie, 2024

27 februarie, 2022

O delegație rusă a sosit în Belarus pentru discuții cu Ucraina, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Kremlinului, citat de agenția de presă Ifax, scrie Reuters.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat că delegația rusă include oficiali din ministerele de externe și apărare și din cancelaria președintelui Vladimir Putin.

Aceştia așteaptă sosirea omologilor lor ucraineni în orașul belarus Gomel.


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins duminică oferta Rusiei de a discuta în Belarus, declarând că Minsk însuși este complice la invazia rusă, dar lăsând ușa deschisă negocierilor în alte locații.

„Dacă nu ar fi avut loc nicio acțiune agresivă din Belarus, am putea vorbi la Minsk… alte orașe pot fi folosite ca loc pentru discuții”, a declarat Zelenski, potrivit BBC

„Bineînțeles că vrem pace, vrem să ne întâlnim, vrem să se încheie războiul. Varșovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul, Baku – le-am oferit rușilor. Orice alt oraș ni s-ar potrivi și nouă – într-o țară, din al cărei teritoriu nu sunt lansate rachete asupra noastră. Numai așa negocierile pot fi sincere și pot pune capăt războiului cu adevărat”, a mai precizat el.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: