sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 februarie, 2022

O delegație rusă a sosit în Belarus pentru discuții cu Ucraina, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Kremlinului, citat de agenția de presă Ifax, scrie Reuters.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat că delegația rusă include oficiali din ministerele de externe și apărare și din cancelaria președintelui Vladimir Putin.

Aceştia așteaptă sosirea omologilor lor ucraineni în orașul belarus Gomel.


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins duminică oferta Rusiei de a discuta în Belarus, declarând că Minsk însuși este complice la invazia rusă, dar lăsând ușa deschisă negocierilor în alte locații.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Dacă nu ar fi avut loc nicio acțiune agresivă din Belarus, am putea vorbi la Minsk… alte orașe pot fi folosite ca loc pentru discuții”, a declarat Zelenski, potrivit BBC

„Bineînțeles că vrem pace, vrem să ne întâlnim, vrem să se încheie războiul. Varșovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul, Baku – le-am oferit rușilor. Orice alt oraș ni s-ar potrivi și nouă – într-o țară, din al cărei teritoriu nu sunt lansate rachete asupra noastră. Numai așa negocierile pot fi sincere și pot pune capăt războiului cu adevărat”, a mai precizat el.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: