sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 mai, 2021

Compania producătoare de lactate Agroserv Măriuţa a intrat, vineri, la tranzacţionare cu acțiunile sale pe piaţa AeRO, din cadrul  Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori București (BVB), sub simbolul bursier MILK.

Compania este cunoscută pentru brandul „Lăptăria cu Caimac” și este controlată de Cocan Mădălina Oana, care deține aproape 74% din acțiunile MILK și- are ca director general pe Adrian Cocan.


Listarea companiei „Lăptăriei cu Caimac” vine după două plasamente private, unul de acțiuni, în aprilie 2021, prin care compania a fost evaluată la aproape 77,9 milioane de lei, și un altul de obligațiuni, derulat în noiembrie 2020.

„Lăptăria cu Caimac” se listează a doua zi după ce Air Claim, o companie specializată în obţinerea drepturilor pasagerilor pe cursele aeriene, a anunțat că se va lista pe AeRO, după plasamentul privat de 570.000 de euro, programat la sfârșitul lunii.

(Citiți și: „O firmă care obține despăgubiri pentru călătorii cu avionul se va lista la Bursă, după o ofertă privată de acțiuni de sub 3 mil. lei”)

Cu o săptămână înainte începuse tranzacționarea pe AeRO a companiei producătoare de vinuri organice Vifrana (BIOW).

Totodată, în 24 mai începe oferta publică a unei alte companii candidate la această piață, Transport Trade Services (TTS), specializată în transport fluvial.


Accesul pe piața AeRO  este special conceput pentru companiile antreprenoriale, de obicei mult mai mici decât MILK.

24 de ani până la lansarea unui brand de succes

Agroserv Măriuţa a fost înfiinţată în anul 1994 şi până în 2018 a avut exclusiv activităţi agricole, cultură mare (grâu, orz, rapiţă, porumb, lucernă şi altele, pe o suprafaţă de 3.000 ha) şi ferma de vaci de lapte (cu peste 2.500 animale).

În 2018, compania a pus în funcţiune o fabrică de lactate, ce a presupus o investiţie de peste 5 milioane de euro, şi a lansat brandul „Lăptăria cu Caimac”, sub care produce şi comercializează lapte integral ambalat la sticlă, brânzeturi maturate, smântână, iaurt, sana etc.

În plasamentul privat pentru majorarea capitalului din aprilie 2021, compania și-a vândut 24,9% din totalul actual al acțiunilor la un preţ de 45 lei/acţiune. Astfel compania a fost evaluată la 77.895.900 lei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

BT capital Partners este consultantul autorizat care a intermediat realizarea plasamentului privat şi listarea acţiunilor Agroserv Măriuţa la bursă.

În noiembrie 2020, compania a derulat un plasament privat prin care a vândut obligaţiuni de 3 milioane euro, tranzacţionate din decembrie 2020, sub simbolul MILK25E

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: