vineri

14 iunie, 2024

9 noiembrie, 2016

bcr-sediu-nopatea-pta-univHoria Braun, 39 de ani, a fost numit economist șef și director de cercetare al Băncii Comerciale Române (BCR). Horia Braun își va ocupa funcția începând cu data de 1 ianuarie 2017.

Horia Braun a activat în cadrul ING Group din octombrie 2007. A deținut poziția de manager de investiții în instrumente cu venit fix in cadrul ING Investment Management Romania și, ulterior, pe cea de director al departamentului de investiții la ING Pensii.

În aprilie 2013 Horia Braun a fost numit director general al NN Investment Partners până când a fost relocat în Cehia pentru a prelua funcția de director de investiții pentru regiune, având în administrare active de patru miliarde de euro.


Anterior, Horia Braun a lucrat timp de cinci ani în cadrul Băncii Naționale a României (BNR). Timp de trei ani a condus serviciul de modelare din cadrul directiei modelare și prognoze macroeconomice a BNR.

Horia Braun este absolvent al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității „Babeș – Bolyai” Cluj Napoca și MA (Master of Arts) in Economie la Central European University Budapesta. Deține certificarea CFA (Chartered Financial Analyst) din 2006.

Banca Comercială Româna (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,4 mld eur), i după numărul de clienţi şi pe segmentele de economisire şi creditare.
BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 510 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori.


BCR are cea mai mare reţea naţională de ATM – peste 2.000 de bancomate şi POS – 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce, potrivit datelor proprii.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.500 de angajați deservesc 16,2 milioane de clienti in cadrul a 2.800 de filiale din șapte țări (Austria, Republica Ceha, Slovacia, România, Ungaria, Croatia, Serbia).

La sfârșitul primului trimestru din 2015, Erste Group deținea active totale în valoare de 202,6 miliarde euro și înregistra un raport cost/venituri de 56,1 %. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) s-a situat la 10,2%.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: