miercuri

17 iulie, 2024

30 noiembrie, 2023

Cei mai noi miliardari ai lumii și-au adunat averea mai mult din moartea rudelor decât prin propria lor muncă și antreprenoriat, potrivit UBS, bancă elvețiană preferată de cei super bogați.

Dintre cele 137 de persoane care au devenit miliardari în ultimele 12 luni, 53 au moștenit un total de 150,8 miliarde de dolari de la familia lor, arată un raport UBS citat de The Guardian.

În următorii 20 de ani se vor moșteni 5,2 trilioane dolari

Această valoare depășește suma combinată de 140,7 miliarde de dolari creată de 84 de persoane devenite bogate prin forțe proprii. Banca a spus că este pentru prima dată în istoria de nouă ani a raportului său anual privind averile celor mai bogați 0,00004% din societate când constată că „următoarea generație de miliardari a acumulat mai multă bogăție prin moștenire decât prin antreprenoriat”.


Benjamin Cavalli, șef al diviziei ”clienți strategici” la UBS Global Wealth Management, a declarat: „Aceasta este o tendință pe care ne așteptăm să o vedem mai mult în următorii 20 de ani, deoarece peste 1.000 de miliardari vor transmite copiilor lor aproximativ 5,2 trilioane de dolari.”

Suma a fost calculată adunând averile a 1.023 de miliardari care acum au vârste de peste 70 de ani.

Tendință remarcată peste tot în lume

Raportul spune că „acest fenomeen poate fi remarcat în toate regiunile geografice majore”.

În Asia-Pacific, averea medie moștenită a fost de 2 miliarde de dolari, comparativ cu 1,6 miliarde de dolari adunați de antreprenori. În America, moștenitorii au primit 2,2 miliarde de dolari față de 1,5 miliarde de dolari ale antreprenorilor. În Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), averea medie a moștenitorilor de 4,4 miliarde de dolari este de două ori mai mare decât cele 2,2 miliarde de dolari ale antreprenorilor.


Statistica UBS vine în contextul unei dezbateri publice tot mai puternice cu privire la rolul impozitului pe moștenire în a ajuta sustenabilitatea serviciilor publice și familiile care se luptă să facă față crizei costului vieții.

În ansamblu, numărul de miliardari din întreaga lume a crescut cu 7%, până la 2.544, iar averea lor combinată a crescut cu 9%, până la 12 trilioane de dolari, a spus UBS. Este de aproximativ patru ori mai mult decât PIB-ul Regatului Unit.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: