miercuri

7 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 iunie, 2021

Proiectul rusesc de gaze Nord Stream 2 începe vineri pregătirile pentru a umple prima dintre cele două conducte cu gaz natural dintre Germania și Rusia din proiectul Nord Stream 2, ale căror conducte au fost conectate, a anunțat compania Gazprom, potrivit Reuters.

Nord Stream 2, care se derulează pe albia Mării Baltice din Rusia până în Germania, ocolind Ucraina, s-a confruntat cu critici din partea Statelor Unite, care afirmă că va crește dependența europeană de gazul rusesc.


”Partea offshore a unei conducte a Nord Stream 2 a fost finalizată. Așezarea conductelor a fost finalizată pe 4 iunie 2021, iar conectarea a fost realizată astăzi (ieri, n.r.). Secțiunile de conducte offshore din Rusia și Germania au fost astfel interconectate”, arată comunicatul Nord Stream 2.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat săptămâna trecută că proiectul este gata să înceapă pomparea gazului în Germania, iar ultima etapă din proiect va fi finalizată, deoarece noua administrație americană caută relații bune cu ”partenerii-cheie din Europa”. Liderul de la Moscova a mai precizat că Rusia urmează să termine a doua conductă în termen de două luni.

Odată finalizat, Nord Stream 2 va dubla volumul anual al traseului existent la 110 miliarde de metri cubi.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: