luni

16 mai, 2022

Nord Stream 2: Conductele dintre Germania și Rusia au fost conectate. Încep procedurile de umplere cu gaz

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 iunie, 2021

Proiectul rusesc de gaze Nord Stream 2 începe vineri pregătirile pentru a umple prima dintre cele două conducte cu gaz natural dintre Germania și Rusia din proiectul Nord Stream 2, ale căror conducte au fost conectate, a anunțat compania Gazprom, potrivit Reuters.

Nord Stream 2, care se derulează pe albia Mării Baltice din Rusia până în Germania, ocolind Ucraina, s-a confruntat cu critici din partea Statelor Unite, care afirmă că va crește dependența europeană de gazul rusesc.


”Partea offshore a unei conducte a Nord Stream 2 a fost finalizată. Așezarea conductelor a fost finalizată pe 4 iunie 2021, iar conectarea a fost realizată astăzi (ieri, n.r.). Secțiunile de conducte offshore din Rusia și Germania au fost astfel interconectate”, arată comunicatul Nord Stream 2.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat săptămâna trecută că proiectul este gata să înceapă pomparea gazului în Germania, iar ultima etapă din proiect va fi finalizată, deoarece noua administrație americană caută relații bune cu ”partenerii-cheie din Europa”. Liderul de la Moscova a mai precizat că Rusia urmează să termine a doua conductă în termen de două luni.

Odată finalizat, Nord Stream 2 va dubla volumul anual al traseului existent la 110 miliarde de metri cubi.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: