luni

6 decembrie, 2021

Noi modificări de parcurs pe Codul Fiscal: Parlamentul ar putea reveni la plafonul de 500.000 euro până la care se aplică impozitul de 1% din cifra de afaceri

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 noiembrie, 2017

Premierul Mihai Tudose a anunțat vineri că Parlamentul ar putea reveni asupra deciziei Guvernului de a majora la 1 milion euro pragul până la care este aplicat impozitul de 1% pe cifra de afaceri.

Întrebat de presă la ce amendamente se așteapă în Parlament la ordonanța care modifică Codul fiscal, specific în legătură cu plafonul până la care se va aplica impozit pe venit, premierul a răspuns: ”Am discutat despre acest lucru, ca acel prag, dacă este 500.000 euro sau 1 milion euro până la care este introdus impozitul de 1%…să fie introduse modificări, prin amendament, în Parlament”.

Premierul Mihai Tudose a avut o serie de întâlniri cu mediul de afaceri, înainte și după ședința de miercuri în care s-a modificat prin OUG Codul fiscal, problema ridicării pragului, de la 500.000 de euro la 1 milion de euro, până la care firmele ar urma să plătească impozit pe cifra de afaceri de 1%, nu impozit pe profit, fiind una dintre cele mai dezbătute.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Mediul de afaceri a atras atenția că această decizie va conduce la scăderea investițiilor, fiind imposibilă deducerea investițiilor în sistemul impozitării cifrei de afaceri.

Nu este foarte clar dacă declarația premierului se constituie într-o promisiune fermă de modificare a deciziei inițiale, dar este singura reacție specifică la seria de probleme pe care le ridică noile prevederi ale Codului fiscal.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

De studiat graficul de mai jos: el reprezintă o parte a analizei apărute în revista (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare nr. 88 (titlurile și autorii – LINK...

rrr