joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 iunie, 2014

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost dat în urmărire naţională, după ce Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile, potrivit unor surse din Poliţie.

Având în vedere faptul că Nicuşor Constantinescu nu este în ţară, instanţa urmează să emită un mandat de urmărire internaţională.

Întrebat marţi dacă preşedintele CJ Constanţa a fost externat din Spitalul Johns Hopkins din luna mai, avocatul preşedintelui CJ Constanţa, Marius Mocanu, a spus: “Nicuşor Constantinescu se află în SUA, însă într-un aşezământ paramedical care are un protocol de colaborare cu clinica unde a fost operat şi unde i se administrează tratamentul”.


“Niciodată nu am susţinut faptul că ar fi internat nonstop în clinică, pacientul fiind internat cu ocazia efectuării operaţiei, precum şi în două rânduri, când starea sa de sănătate s-a agravat. Aceasta este procedura medicală standard în SUA, mai ales în cazul pacienţilor nerezidenţi. Aceste informaţii şi dovezi au fost prezentate şi DNA, şi judecătorului”, a declarat pentru Mediafax avocatul lui Nicuşor Constantinescu.

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, după ce procurorii DNA au cerut înlocuirea controlului judiciar cu această măsură preventivă, pentru că preşedintele CJ Constanţa nu a revenit în ţară după ce a fost operat în SUA, decizia nefiind definitivă.

Instanţa a admis cererea procurorilor anticorupţie de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv şi a dispus emiterea pe numele lui Nicuşor Constantinescu a unui mandat de arestare pentru 30 de zile.

De asemenea, Tribunalul Bucureşti a respins cererea avocatului preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa de încuviinţare a părăsirii ţării, formulată după ce procurorii au făcut demersuri pentru arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, întrucât nu a revenit în ţară la data stabilită în cadrul controlului judiciar, respectiv 11 iunie.


Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Avocatul lui Nicuşor Constantinescu a arătat, luni, la Tribunalul Bucureşti, că o eventuală întrerupere a tratamentului pe care îl urmează Nicuşor Constantinescu în SUA, unde a fost operat, i-ar pune viaţa în pericol.

Preşedintele CJ Constanţa arăta, într-un comunicat transmis prin intermediul avocatului său, că DNA îl acuză că s-ar sustrage urmăririi penale şi că a cerut arestarea sa preventivă, deşi el a fost operat şi se află într-un spital din SUA.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa au transmis presei scrisoarea depusă la instanţă din partea unităţii medicale în care se explică ce intervenţii a suferit Nicuşor Constantinescu şi care este starea sa actuală de sănătate.

În încheierea scrisorii, specialistul de la Spitalului Johns Hopkins avertizează că o întrerupere în acest moment a îngrijirii medicale în cazul lui Nicuşor Constantinescu ar compromite major starea sa de sănătate şi poate anula progresul făcut în recuperarea sa.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: