joi

7 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 septembrie, 2023

Startup-ul lui Elon Musk Neuralink a anunțat, potrivit The Guardian, că a primit aprobarea unui comitet independent de evaluare pentru a începe recrutarea de pacienți pentru primul său studiu uman.

Compania caută persoane care suferă de paralizie pentru a-și testa dispozitivul experimental pe care îl dezvoltă de de șase ani.

Neuralink este una dintre numeroasele companii care dezvoltă o interfață creier-calculator (BCI) care poate colecta și analiza semnale ale creierului.


Anul trecut, Food and Drug Administration a respins cererea companiei de a accelera studiile pe oameni, dar în luna mai a aprobat Neuralink pentru o scutire de dispozitiv investigațional (IDE) care permite ca un dispozitiv să fie utilizat pentru studii clinice. Agenția nu a dezvăluit cum au fost rezolvate preocupările sale inițiale.

Neuralink caută pacienți cu tetraplegie cauzată de leziuni ale măduvei spinării sau ALS. Participanții vor avea un BCI implantat chirurgical de către un robot în regiunea creierului care controlează mișcarea, cu scopul de a le permite să controleze un cursor de computer sau o tastatură folosind gândurile.

Studiul va evalua siguranța și funcționalitatea tehnologiei, potrivit unui comunicat. Anunțul companiei vine la câteva luni după ce a primit aprobarea de reglementare pentru un proces.

Testele sale anterioare pe animale sunt în curs de examinare, după suspiciuni că testele au cauzat animalelor suferințe inutile.


***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: