vineri

26 aprilie, 2024

29 august, 2020

Compania Neuralink, controlată de Elon Musk , a făcut demonstrația funcționării unui implant cibernetic în creier care, deocamdată, doar citește semnalele cerebrale, dar pe care omul de afaceri vizionar vrea să-l dezvolte, astfel încât purtătorul implantului să-și poată chema mașina Tesla cu gândul sau să-și salveze amintiri  în memorie și să  le retrăiască.

Deocamdată, microcipul a fost implantat în creierul unui porc pe nume Gertrude, vedeta unei transmisii live, în care porcul  se agită, adulmecă pământul și mănâncă, în timp ce mișcările sale produc sunete puternice și afișajul unui monitor arată în timp real vârfuri în activitatea creierului, potrivit CNN.


Elon Musk a explicat că Gertrude are implantul introdus în cap de două luni și atunci când atinge ceva cu botul, se transmit semnale neuronale detectate de cei peste 1.000 de electrozi din implant.

„Porcii sunt de fapt destul de asemănători cu oamenii. Ca să inventăm lucruri pentru oameni, atunci porcii sunt o alegere bună pentru experimente. Dacă dispozitivul rezistă la porc, ca acum când funcționează de două luni, atunci acesta este un semn bun că dispozitivul este robust și pentru oameni”, a explicat Elon Musk.

Prezentarea a avut loc la mai bine de un an după ce Musk și-a prezentat pentru prima dată planul pentru un nou tip de microcip de computer implantabil. În iulie anul trecut, el a schițat o viziune a unui cip de computer conectat la fire extrem de subțiri cu electrozi pe ele, care ar fi încorporat în creierul unei persoane de către un robot chirurgical.

Implantul s-ar conecta fără fir la un receptor mic, în spatele urechii, care ar putea comunica cu un computer.


Implantul ar putea ajuta într-o bună zi persoanele paralizate smartphone-urile și poate chiar să înzestreze utilizatorii cu un fel de telepatie. La fel ca interfețele creier-mașină existente, ar colecta semnale electrice trimise de creier și le-ar interpreta ca acțiuni.

Elon Musk a spus că un implant complet încorporat de mărimea unei monede ar putea fi plasat sub craniu. Dispozitivul utilizează Bluetooth Low Energy pentru a comunica cu un computer.

A fost prezentat, de asemenea, a doua versiune a unui robot chirurgical pe care Elon Musk l-a arătat în iulie anul trecut și care este menit să introducă implantul Neuralink în creier.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: