luni

6 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 august, 2011

NATO refuză să recunoască rezultatele alegerilor prezidenţiale din Abhazia, pe care Alianţa Nord-Atlantică o consideră parte integrantă a Georgiei, însă preşedintele Rusiei, Dimitri Medvedev, l-a felicitat deja pe noul preşedinte ales abhaz.

”Organizarea acestor alegeri nu contribuie la reglementarea paşnică a situaţiei din regiune. Alianţa îşi reafirmă sprijinul deplin pentru integritatea teritorială a Georgiei în frontierele sale recunoscute de comunitatea internaţională”, a declarat, sâmbătă, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, într-o declaraţie preluată de Ria Novosti.

Potrivit agenţiei ruse Ria Novosti, liderul de la Kremlin, Dmitri Medevedev, l-a felicitat pe câştigătorul alegerilor din Abhazia, Alexandr Ankvab.


Într-o convorbire telefonică, Medevedv i-a urat succes lui Ankvab şi şi-a exprimat încrederea în dezvoltarea Abhaziei, menţionează un comunicat al Kremlinului, citat de RIA Novosti.

Vicepreşedintele aşa-zisei republici separatiste Abhazia, Alexandr Ankvab, a câştigat preşedinţia cu 54,8% din voturi, în alegerile anticipate din 26 august, convocate după ce preşedintele abhaz Serghei Bagpaş murise de cancer pulmonar, în luna mai.

Scrutinul a fost monitorizat de peste 100 de observatori, însă Georgia a protestat faţă de aceste alegeri, pe care le-a calificat dret o ”farsă” şi o ”continuare a ocupaţiei ruse”, conform agenţiei citate.

Rusia menţine trupe importante în republcile separatiste Abhazia şi Osetia de Sud, pe care Georgia le revendică drept părţi integrante ale teritoriului ei naţional.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: