vineri

29 martie, 2024

20 decembrie, 2018

Moţiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”, iniţiată de PNL, USR şi PMP a fost respinsă joi de Parlament.

S-au înregistrat 161 de voturi ”pentru”, cu două voturi mai puține decât semnăturile de pe document.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, în Parlament, că textul moţiunii de cenzură este profund neserios și a precizat că a schimbat miniştrii care au rămas în urmă şi că va mai schimba oricâţi va fi nevoie.


După dezbateri și înaintea votului, Viorica Dăncilă a anunțat: „Strigaţi de câte ori vreţi demisia, eu vă spun un singur lucru: Nu îmi dau demisia pentru că am certitudinea că România merge pe drumul cel bun, că românii apreciază măsurile pe care le luăm, că pot să reprezint România cu demnitate, am certitudinea că fără ajutorul dumneavoastră, că este clar că nu-l vom avea, vom putea avea o preşedinţie de succes la Consiliul Uniunii Europene… Am crezut că în prag de sărbători putem fi mai buni, cel puţin femeile să nu fie aşa de înveninate…Vă asigur că începând de anul viitor abordarea mea se va schimba, va fi mult mai pragmatică. Am înţeles că nu pot avea aşteptări pe proiecte, pe programe, iar singura speranţă rămâne coaliţia PSD-ALDE”.

UDMR s-a abținut de la vot, dar prin vocea liderului de partid, Kelemen Hunor, a propus opoziției un scenariu:

”Faptul că fiecare dintre dumneavoastră are un program politic şi, poate chiar şi câte un prim-ministru ascuns, nu este de ajuns. Avem o singură ţară, nu trei.

Faptul că sunteţi în competiţie unii cu alţii, nu este o scuză, nu poate să fie un argument să nu prezentaţi în scris, pe hârtie, şi asumat, o proiecţie pentru anii care urmează, fiindcă un astfel de document ar demonstra că sunteţi pregătiţi pentru guvernare şi, mai ales, că vreţi să guvernaţi.


Vom pregăti un document, în februarie, martie, aprilie, aşa, când vine vremea moţiunii de cenzură din sesiunea de primăvară, să nu vă prindă iar nepregătiţi. Şi dacă nu veţi avea un nume de prim ministru până la următoarea moţiune, vă vom propune noi, la momentul potrivit. Poate aşa va creşte şansa dumneavoastră de a prelua guvernarea, dacă într-adevăr vă doriţi acest lucru. Altfel, toată lumea va fi convinsă că, de fapt, vă convine această situaţie. PSD guvernează, voi arătaţi cu degetul spre UDMR şi vă prefaceţi că sunteţi în opoziţie, mai faceţi câte o poză cu doamna Dăncilă şi aşteptaţi cu nerăbdare anul de graţie 2020.”

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: