duminică

2 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 octombrie, 2017

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP), Bogdan Puşcaş, a anunţat joi că agenţia studiază posibilitatea eliminării procesului de evaluare de către ANAP a documentaţiei de atribuire, atribuţie care îi revine în prezent în temeiul art. 23  din H.G. nr. 395/2016.

Măsura vizează debirocratizarea procedurilor de atribuire a contractelor de achiziție publică.

Bogdan Pușcaș a mai anunțat joi că ANAP are în vedere modificarea valorii maxime a garanţiei de participare ce poate fi solicitată de autorităţile contractante operatorilor economici care participă la procedurile de achiziţie publică.


Armonizarea legislaţiei cu privire la motivele de excludere prevăzute la art. 167 din Legea nr. 98/2016 reprezintă o altă prioritate a ANAP, conform preşedintelui acesteia.

Acestea sunt câteva dintre noutăţile prezentate joi în cadrul Dezbaterii publice cu tema “Restrângerea şi denaturarea concurenţei în procedurile de atribuire a contractelor de achiziţie publică”, organizată de Consiliul Concurenţei şi Asociaţia pentru Competitivitate la sediul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.

În acest cadru, Asociaţia pentru Competitivitate şi-a exprimat preocuparea pentru materiile concurenţei şi achiziţiilor publice, văzute ca piloni importanţi ai dezvoltării întreprinderilor româneşti.

La eveniment au participat, printre alţii, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, şi preşedintele Comisiei Buget-Finanţe din Senat, Eugen Orlando Teodorovici.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: