joi

25 aprilie, 2024

4 martie, 2020

Compania Modex a încheiat un parteneriat cu academia de studii economice din București (ASE) pentru transformarea unei săli de curs într-un laborator de blockchain, valoarea investiției ridicându-se la circa 50.000 de euro, transmite compania specializată în dezvoltarea de soluții folosind această tehnologie.

Tehnologia blockchain este printre primele cinci priorități strategice ale organizațiilor din întreaga lume, potrivit unui studiu al companiei de audit Deloitte. ASE va deveni astfel una dintre primele universități din lume care va avea curriculă de blockchain.

Sala cu o capacitate de 80 de locuri va deveni, din toamnă, laborator de blockchain pentru studenții tuturor facultăților din cadrul ASE. Modex își propune să sprijine astfel dezvoltarea competențelor digitale ale studenților, indiferent că sunt la facultăți cu profil IT sau business. Specialiștii companiei vor organiza în viitorul “Blockchain Lab” evenimente educaționale, workshop-uri, conferințe științifice pentru studenți și comunitatea academică.


“Modex este un produs tehnologic de ultimă generație dezvoltat de programatori români și este în ADN-ul nostru să oferim ceva înapoi societății în care ne-am format. ASE-ul merită o sală de curs amenajată de Modex, care să se ridice la nivelul epocii digitale în care trăim cu toții”, a precizat Mihai Ivașcu, CEO Modex.

Compania fondată de Ivașcu a reușit să atragă finanțări de peste 12 milioane de euro până la finele lui 2019.

Potrivit estimărilor, va fi nevoie de aproximativ 50 000 de euro pentru a echipa viitoarea sală Modex corespunzător funcționarii ca un laborator de blockchain, cu scopul de a atrage studenții și persoanele din mediul academic către această tehnologie inovatoare.

“Salutăm cu entuziasm încheierea parteneriatului cu Modex, care se va concretiza, într-o primă etapă, cu amenajarea unui laborator Modex la ASE. Este o nouă dovadă a procesului firesc de apropiere dintre universități și mediul de afaceri, din care ambele părți au de câștigat, și care înseamnă, în final, investiția pe care o facem împreună, în ceea ce avem mai prețios, respectiv studenții de azi, viitorii specialiști de mâine”, a declarat Rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor.


Primul blockchain a fost conceptualizat în anul 2008 de o persoană anonimă care s-a identificat cu numele de Satoshi Nakamoto. În 2009 a fost pus în aplicare în criptomoneda bitcoin, unde servește ca registru public și descentralizat pentru toate tranzacțiile. Inventarea tehnologiei blockchain a făcut ca bitcoin să devină prima monedă digitală care a rezolvat problema dublei cheltuieli fără să se folosească de o autoritate centrală de încredere sau de servere centrale.

Aplicațiile tehnologiei sunt însă uriașe și depășesc spectrul criptomonedelor. Mari companii din SUA au început deja să implementeze astfel de tehnologii pentru a-și securiza, spre exemplu, departamentele de logistică. Utilizarea tehnologiei blockchain promite să aducă îmbunătățiri semnificative a lanțurilor de aprovizionare globale sau a tranzacțiilor financiare.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: