vineri

29 martie, 2024

19 august, 2016

politie frontieraMăsuri suplimentare de siguranță au fost stabilite vineri la frontiera de sud-vest a României – județele Mehedinți, Caraș-Severin și Timiș, după ce în ultimul timp a crescut numărul refugiaților care încearcă să traverseze granița dinspre Serbia.

În zonele respective, polițiștii de frontieră vor fi sprijiniți de jandarmi și polițiști de la inspectoratele județene. Echipele vor fi dotate cu echipamente de ultimă generaţie, autospeciale cu sistem de termoviziune şi câini de serviciu, iar un elicopter va executa misiuni de supraveghere aeriană, anunță un comunicat al Poliției de Frontieră.

„Începând de azi-noapte, în vederea creşterii gradului de siguranţă la frontiera de sud-vest a României, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara acţionează în comun cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiş, Grupării Mobile de Jandarmi Timiş, Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, precum şi Inspectoratului General de Aviaţie, în baza unui plan comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului (…)


În această perioadă, efectivele care îşi desfăşoară în mod curent activitatea în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara sunt sprijinite de dispozitive comune, formate din poliţişti de frontieră de la sediul I.T.P.F. Timişoara, jandarmi şi poliţişti, care acţionează zilnic la frontiera verde.

Totodată, echipaje din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi acţionează în sistem integrat, numărul acestora putând fi suplimentat în funcţie de situaţia operativă.

De asemenea, echipajele de la sol beneficiază de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie care execută misiuni de supraveghere aeriană în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Aceste acţiuni au ca scop asigurarea ordinii publice şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere la frontiera de sud-vest a României. Echipajele mixte sunt dotate cu”, mai spune comunicatul Poliției de Frontieră.

S-au înmulțit încercările refugiaților de a intra în România


Luna aceasta, potrivit datelor oficiale, aproape că nu a existat zi în care să nu fie interceptate grupuri de imigranți care doreau să intre în România, dinspre Serbia, penrtu a-și continua apoi drumul spre Occident.

Joi, 12 refugiaţi sirieni, printre care  şi cinci copii, au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară şi să treacă în Ungaria.

refugiati sirieni politie

 

Toţi cei 12 adulţi erau înghesuiţi într-un autoturism condus de un cetăţean bulgar.

Cei cinci copii, dintre care unul era de un an, erau ascunşi în portbagajul maşinii.

Fugarii le-au spus anchetatorilor că voiau să ajungă în vestul Europei şi că îi plătiseră şoferului câte 500 de euro pentru a-i trece ilegal în Ungaria.

Sirienii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei, iar bulgarul, pentru trafic de migranţi.

Cetăţeanul bulgar a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalulul Arad, cu propunerea de arestare preventivă.

232 străini returnați în primele 7 luni din 2016

Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) a anunțat joi că returnarea sub escortă a străinilor de pe teritoriul României a crescut cu peste 127% în primele șapte luni ale acestui an, până la 232 de persoane.

Principalele motive pentru care au fost scoși din țară: tentativa/trecerea frauduloasă a frontierei și nerespectarea deciziei de returnare.

de asemenea, au fost aprobate 457 de cereri de stabilire a domiciliului în România, majoritatea persoanelor provenind din Turcia, China și Siria.

În total, au fost emise 12.743 de permise de ședere temporară, în ușoară scădere față de aceeași perioadă a anului trecut, conform IGI.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: