luni

17 ianuarie, 2022

Mircea Beuran, trimis în judecată pentru mita de 10.000 de euro de care îl acuză DNA

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 aprilie, 2020

Profesorul Mircea Beuran (foto) a fost trimis miercuri în judecată, în dosarul în care procurorii anticorupție l-au acuzat că a primit de la un medic bani şi bunuri în valoare de peste 10.000 de euro entru a scoate la concurs un post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală.

Mircea Beuran a fost şef al Secţiei de chirurgie de la Spitalul Floreasca (funcție din care a fost demis în ianuarie, după ce o femeie a luat foc pe masa de operaţie) și preşedinte al Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti.

Faptele de care îl acuză DNA:


În 18 decembrie 2018, Mircea Beuran, în calitate de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, respectiv șef al Disciplinei Chirurgie Generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, ar fi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), bani și bunuri în valoare de peste 10.000 de euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Profesorul Beuran ar fi primit banii respectivi pentru ocuparea de către martor a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată în specialitatea chirurgie generală în cadrul U.M.F. „Carol Davila” București, „îndatoriri ce puteau fi realizate de către inculpat prin oricare din actele care intrau în competența sa, în oricare din calitățile sale menționate anterior”.

Procurorii au pus sechestru pe suma de 10.007,5 euro dintr-un cont bancar al lui Mircea Beuran.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr