marți

25 iunie, 2024

30 aprilie, 2020

Condamnarea României din cauza poluării din Capitală era previzibilă, a reacționat joi ministrul Mediului, Costel Alexe, după Curtea de Justiție a Uniunii Euopene a dat dreptate Comisiei Europene, care acuză statul român de poluare sistematică și persistentă a aerului din București.

Ministrul atrage atenția că executivul european poate declanșa oricând o nouă procedură de infrigement împotriva României, din cauza poluării, iar sancțiunile ar putea ajunge la 1,6 milioane de euro. Joi, CJUE a obligat statul român să plătească toate cheltuielile de judecată, dar nu a amendat România, deși a confirmat căaceasta a încălcat legislația europeană în domneiu, ceea ce afectează sănătatea locuitorilor din București.

„O țară întreagă este astăzi condamnată din cauza unei administrații locale iresponsabile. Comisia Europeană a fost răbdătoare cu noi pe acest subiect. A așteptat câțiva ani ca Primăria București să aprobe un plan de reducere a PM10, apoi, după ce a reusit sa il aprobe, nu a fost capabila sa îl implementeze. Din cauza acestei administrații nu am reusit sa tinem sub control poluarea”, a declarat Costel Alexe.


Reamintim că ministrul Mediului și primarul general al Capitalei s-au acuzat anul acesta reciproc că ar fi responsabili de poluarea aerului din București.

România a fost condamnată joi de Curtea de Justiție a UE (CJUE) pentru nerespectarea sistematică și persistentă, din anul 2007 și până cel puțin în anul 2016, a valorilor‑limită zilnice pentru concentrațiile de particule în suspensie (PM10) în aerul din București.

Instanța europeană consideră că statul român se face vinovat că nu a găsit soluții pentru reducerea poluării din Capitală.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: