marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 aprilie, 2020

Condamnarea României din cauza poluării din Capitală era previzibilă, a reacționat joi ministrul Mediului, Costel Alexe, după Curtea de Justiție a Uniunii Euopene a dat dreptate Comisiei Europene, care acuză statul român de poluare sistematică și persistentă a aerului din București.

Ministrul atrage atenția că executivul european poate declanșa oricând o nouă procedură de infrigement împotriva României, din cauza poluării, iar sancțiunile ar putea ajunge la 1,6 milioane de euro. Joi, CJUE a obligat statul român să plătească toate cheltuielile de judecată, dar nu a amendat România, deși a confirmat căaceasta a încălcat legislația europeană în domneiu, ceea ce afectează sănătatea locuitorilor din București.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„O țară întreagă este astăzi condamnată din cauza unei administrații locale iresponsabile. Comisia Europeană a fost răbdătoare cu noi pe acest subiect. A așteptat câțiva ani ca Primăria București să aprobe un plan de reducere a PM10, apoi, după ce a reusit sa il aprobe, nu a fost capabila sa îl implementeze. Din cauza acestei administrații nu am reusit sa tinem sub control poluarea”, a declarat Costel Alexe.


Reamintim că ministrul Mediului și primarul general al Capitalei s-au acuzat anul acesta reciproc că ar fi responsabili de poluarea aerului din București.

România a fost condamnată joi de Curtea de Justiție a UE (CJUE) pentru nerespectarea sistematică și persistentă, din anul 2007 și până cel puțin în anul 2016, a valorilor‑limită zilnice pentru concentrațiile de particule în suspensie (PM10) în aerul din București.

Instanța europeană consideră că statul român se face vinovat că nu a găsit soluții pentru reducerea poluării din Capitală.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: