sâmbătă

13 iulie, 2024

15 octombrie, 2023

„Este pentru prima dată când se spune în spaţiul public numărul persoanelor care sunt în acest Registru. Este foarte important faptul că îi avem înregistraţi, identificaţi, pentru că ei au acum o serie de restricţii. Tot ce înseamnă instituţie din sistem de învăţământ, sănătate, protecţie socială, orice entitate publică şi privată, a cărei activitate presupune contactul direct cu copiii, cu persoanele vârstnice, cu persoanele cu dizabilităţi, înainte de a încheia un raport de muncă cu cineva trebuie să ceară de la cei care administrează Registrul acest certificat de integritate comportamentală”, a declarat, pentru Agerpres, Alina Gorghiu.

Potrivit acesteia, legea privind Registrul naţional automatizat ce se referă la persoanele care au comis infracţiuni sexuale a fost adoptată în anul 2019. De atunci, statul român a înregistrat 65.000 de agresori sexuali.

Ministrul Justiţiei a participat sâmbătă la întrunirea regională Nord-Vest a Organizaţiei Femeilor Liberale (OFL), alături de secretarul general al PNL, Lucian Bode, de preşedinta OFL, Nicoleta Pauliuc (senator PNL), preşedinta OFL Bihor, Arina Moş (senator PNL), întâlnire la care au fost prezente 350 de participante, din judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Bihor.


Alina Gorghiu a vorbit despre câteva proiecte, începând cu extinderea ordinului de protecţie la orice faptă de violenţă, săvârşită de orice persoană din România, nu numai de membrii unei familii, despre Registrul traficanţilor de droguri, pe modelul registrului persoanelor care săvârşesc infracţiuni sexuale, şi, în premieră, a făcut cunoscut faptul că, în prezent, Registrul agresorilor sexuali a ajuns la numărul de 65.000 de persoane înregistrate.

„Cei înregistraţi ca agresori sexuali au o serie de restricţii, precum prezentarea periodică la organele de poliţie nu mai târziu de o dată la 3 luni, pentru a comunica acestora informaţii referitoare la profesia, meseria sau activitatea pe care o desfăşoară, mijloacele de existenţă, anunţă poliţia în cazul intenţiei efectuării oricăror deplasări din localitatea de domiciliu mai lungi de 15 zile, sunt fotografiaţi anual etc”, a precizat Alina Gorghiu.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: