sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 octombrie, 2017

Ministerul Finanțelor Publice anunță că ministrul Ionuț Mișa s-a întâlnit joi cu Gunther Oettinger, Comisar European pentru Buget și Resurse Umane. Subiectul central pe agenda discuțiilor, spune un comunicat al ministerului, l-a constituit viitorul cadru financiar multianual (2021-2027) al Uniunii Europene, în contextul Documentului de reflecție privind viitorul finanțelor UE și în cadrul mai larg al dezbaterilor legate de Cartea Albă a Comisiei Europene privind viitorul Europei.

„Tema viitorului buget multianual al UE este una esențială pentru consolidarea proiectului european post Brexit, urmând a figura și pe agenda de priorități a Președinției Române la Consiliul Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019. România se angajează să participe activ la procesul de definire a noii abordări financiare a UE. În același timp, Președinția Română la Consiliul Uniunii Europene, în calitatea sa de mediator imparțial și facilitator de consens, va face un parteneriat solid cu Parlamentul și Consiliul European, în vederea constituirii unui acord în timp util în ceea ce privește toate măsurile, programele și fondurile incluse în Cadrul Financiar Multianual 2021-2027.”, este citat ministrul Ionuț Mișa că ar fi transmis comisarului Gunther Oettinger.

”În privința arhitecturii viitorului cadru financiar multianual, ministrul Ionuț Mișa a argumentat că acesta ar trebui să asigure o abordare echitabilă între noile priorități și politicile europene tradiționale, care au contribuit deja la creșterea economică și la crearea de locuri de muncă la nivelul UE.


În acest sens, ministrul român a subliniat că bugetul Uniunii Europene trebuie să furnizeze în continuare resurse importante pentru atingerea convergenței – politica de coeziune și politica agricolă comună – având în vedere că aceste politici tradiționale ale UE răspund conceptului de valoare adăugată europeană în conexiune cu valoarea adăugată pentru cetățeni.

În context, Ministrul Ionuț Mișa a apreciat că Politica de Coeziune reprezintă una dintre soluțiile viabile pentru noile provocări (criza migrației, securitatea, protejarea frontierelor externe), asigurând resursele necesare unei dezvoltări sustenabile a Uniunii.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Referitor la adaptarea noului cadru financiar multianual în noul climat european, ministrul român a evocat necesitatea stabilirii unui buget european cu un nivel adecvat care să răspundă atât noilor provocări, cât și obiectivelor UE.

În același timp, ministrul Mișa a subliniat că viitorul cadru financiar multianual trebuie să fie mult mai flexibil, dar în același timp predictibil, cu mecanisme simplificate, astfel încât acesta să răspundă rapid noilor provocări apărute, atât în interiorul, cât și la frontierele UE”, transmite comunicatul.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: