marți

21 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 octombrie, 2018

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a susținut miercuri, că ANAF a înregistrat în 2018 cel mai mare volum de venituri bugetare colectate în primele șapte luni ale unui fiscal, de când există instituția.

„În primele 7 luni ale anului 2018, ANAF a înregistrat cele mai mare volum de venituri bugetare colectate la buget în aceeaşi perioadă a unui an fiscal din istoria instituţiei. S-a realizat o depăşire cu peste un miliard de euro a programului stabilit pe anul 2018”, a declarat Eugen Teodorovici.

Potrivit detaliilor oferite de ministru, „în primele 7 luni, veniturile bugetului general consolidat au crescut cu 13.9% în termeni nominali faţă de aceeaşi perioadă a a anului precedent şi cu 9,4% în termeni reali. În iulie şi august, creşterea veniturilor bugetare a fost de peste două ori mai mare decât creşterea economică, ceea ce confirmă faptul că avem o economie care creşte sustenabil”.


El a negat că PIB-ul României ar fi stagnat și susține că România are o creștere economică sustenabilă.

Ritmul creșterii economice a stagnat în T1 din 2018, față de T4 din 2017, dar a crescut în T2 2018, față de T1 același an, cu 1,4%. Față de anul trecut, creșterea este estimată de analiști la circa 4%.

Tot miercuri, Eugen Teodorovici a dezminţit informaţiile conform cărora va fi majorată cota de TVA la 20%, de la 19%, în prezent.

Declarațiile au fost făcute la dezbaterea moțiunii simple „Tripleta Dăncilă-Vâlcov-Teodorovici sugrumă administraţia publică locală din România”, prin care liberalii i-au cerut ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, să adopte de urgenţă un set de nouă măsuri şi să-l dea afară pe Darius Vâlcov de la conducerea MFP.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lista crizelor la care Europa trebuie să răspundă în următorul deceniu nu se rezumă la efectele pandemiei și la război – ea e mult mai lungă și cuprinde

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: