marți

20 februarie, 2024

18 august, 2022

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, în preambulul şedinţei de Guvern, că Ministerul Energiei trebuie să prezinte până luni situaţia concretă cu proiectele de investiţii din energie.

Tot până luni, ANRE trebuie să prezinte o analiză a evoluţiei situaţiei energetice, inclusiv a pieţei, de la începutul anului până acum, precum şi efectele pe care le-a produs Ordonanţa 27, de plafonare a prețurilor la energie.

Premierul cere ”elementele de plan” pentru la iarnă

Deciziile apar în urma unei şedinţe a Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienţei energetică şi implementarea proiectelor de infrastructură energetică.


Premierul a mai precizat joi că Ministerului Energiei și alte ministere ”trebuie să pună la punct toate elementele de plan pentru iarna 2022-2-23”.

Nicolae Ciucă a precizat că a primit o prognoză pe termen scurt de la ANM şi au discutat perspectiva evoluţiei hidrografice, la nivelul Ministerului Mediului, apelor şi Pădurilor.

”A reieşit foarte clar că este nevoie de coordonare, astfel încât să putem să balansăm, să echilibrăm tot ceea ce înseamnă sursele de energie şi să ne îngrijim de modul în care asigurăm consumul la nivelul întregului sistem energetic şi acest plan de măsuri am decis să fie prezentat Comitetului pe data de 31 august”, a arătat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă: Până acum, ”97% din sumele pentru compensare au fost achitate”

Premierul a mai spus că la nivelul ANRE, a solicitat să primească de asemenea o analiză a evoluţiei situaţiei energetice şi a efectelor pe care le-au produs deciziile luate, având în vedere faptul că deja primul pachet de sprijin a populaţiei şi protejare a economiei pentru perioada noiembrie – aprilie se apropie de final.


Premierul Ciucă a arătat că primeşte deja datele potrivit cărora, până în acest moment, 97% din sumele pentru compensare au fost achitate.

(Citește și: ”ACUE: Rectificarea bugetară nu acoperă necesarul pentru finanțarea plafonului la energie”)

”Din perspectiva aplicării OUG 27, luna aprilie nu a fost însă închisă şi atunci este foarte important ca atunci când avem aceste date să venim cu măsuri concrete, aşa cum ne-am angajat, prioritară fiind pe masa Guvernului să continuăm să sprijinim populaţia vulnerabilă, industria alimentară, IMM-urile, astfel încât să ne asigurăm că economia va funcţiona în continuare”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: