luni

6 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 ianuarie, 2023

Ministrul Energiei, Virgil Popescu (foto), a cerut demiterea președintelui Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, în urma accidentului produs în cariera Jilț, soldat cu trei morți și zece răniți.

Virgil Popescu a cerut consiliului de supravhegere al CE Oltenia eliberarea din funcția de președinte și director a lui Daniel Burlan, precum și a lui Marius Negru, membru al directoratului, dar și schimbarea directorului direcției comerciale, responsabil cu achizițiile în companie.

”Am solicitat eliberarea celor responsabili de reabilitarea drumurilor şi identificarea celor care au întocmit caietele de sarcini. Am solicitat schimbare a celui care se ocupă de protecţia în muncă”, a anunțat ministrul Energiei, în urma analizei Corpului de Control.


El a subliniat că responsabilitățile în cazul accidentului de la cariera Jilț vor fi clarifcate în urma anchetei penale.

Trei persoane au murit şi alte zece au fost rănite în urma unui accident produs marţi în cariera Jilţ Sud.

Primele verificări ale poliţiştilor arată că autoutilitara care a căzut la o diferenţă de nivel de aproximativ trei metri transporta muncitori, dar şi două tuburi metalice de acetilenă.

Poliţia a deschis dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: