duminică

26 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 noiembrie, 2020

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat, luni seară, că până la sfârșitul săptămânii speră să fie evaluate toate cererile depuse de IMM-uri în cadrul schemei 1, microgranturi. Totodată, aceatsa a anunțat că săptămâna aceasta ar putea demara Schema 3 de granturi pentru investiții dedicate IMM-urilor.

„A început evaluarea săptămâna trecută la Schema 1, la primele 5.400 de firme. La ora actuală le-am trimis contractele pentru a semna, s-au întors de la semnare 3.000 de contracte semnate de antreprenori, probabil că în perioada următoare vor veni şi celelalte 2.400. În seara aceasta mai pleacă un lot de probabil 3.000 de contracte şi tot aşa, din zi în zi, până la sfârşitul săptămânii eu sper ca să finalizăm evaluarea pentru cele 29.000 de cereri care au fost depuse de IMM, PFA-uri, pentru acel grant de 2.000 de euro”, a declarat Virgil Popescu la Realitatea Plus, scrie news.ro.

Acesta a explicat că în cursul zilei de luni a demarat şi evaluarea pentru Schema 2, de capital de lucru.


„Procedura e aşa: le evaluăm, sunt eligibile, trimitem contractul la semnare. Contractul nu se trimite cu Poşta, se pune în aplicaţie, e pur şi simplu electronic. Se downloadează de către beneficiar, se semnează electronic şi se încarcă înapoi în aplicaţie. Noi îl primim, îl semnăm electronic, prin agenţii. Nu mai avem dosar cu şine. Totul se face prin interacţiune semiautomată”, a spus ministrul Economiei.

El a mai spus că dorește să lanseze Schema 3 de investiţii, „acolo unde nu va mai fi primul venit, primul servit cum este aici. Va începe probabil 90 de zile pentru că acolo trebuie făcut un proiect, un studiu de fezabilitate şi nu o să îi grăbim pe oameni, să aibă timp să îşi depună şi pe măsură, lunar, vom evalua proiectele depuse şi vom începe plăţile”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cele mai largi cohorte din România, cele ale așa-numiților „decreței”, vor începe să se pensioneze din 2028, când vor avea loc primele retrageri anticipate din activitate ale acestora

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: