joi

7 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 octombrie, 2013

Ministerul Transporturilor se pregătește să majoreze, din data de 10 noiembrie, prețul călătoriei cu metroul. Tarifele pentru călătoria cu metroul vor crește cu 25%-33% – potrivit unui proiect de Ordin pus în dezbatere pe site-ul ministerului.

  • Preţul cartelei pentru două călătorii va crește de la 4 la 5 lei, a celei cu 10 călătorii de la 15 lei la 20 lei, iar pentru un abonament lunar cu 62 de călătorii pasagerii vor scoate din buzunar 65 lei, de la 50 lei în prezent, potrivit MEDIAFAX.
  • Preţul unui abonament săptămânal cu număr nelimitat de călătorii va creşte de la 20 lei la 25 lei, iar cel al unui abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii va urca de la 60 lei la 75 lei. Pentru un abonament de o zi va fi achitată suma de 8 lei, faţă de 6 lei în prezent.

Valorile titlurilor comune Metrorex-RATB se vor ajusta corespunzător noilor tarife, se arată în anexă.

Proiectul a fost publicat miercuri pe site-ul ministerului Transporturilor, data limită pentru primirea de propuneri sau observaţii fiind 8 noiembrie.


După ce va fi aprobat, ordinul va intra în vigoare în termen de trei zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

  • Ultima scumpire a călătoriilor cu metroul datează din august 2012, cea mai mare creştere fiind operată la cartelele de 10 călătorii, care s-au scumpit cu 50%, de la 10 lei la 15 lei.
  • Tot atunci călătoria simplă prin utilizarea cartelei de 10 călătorii s-a scumpit de la 1 leu/ călătorie la 1,5 lei/ călătorie, tariful pentru călătoria simplă prin utilizarea abonamentului săptămânal cu număr nelimitat de călătorii a crescut de la 1,07 lei la 1,43 lei, iar în cazul abonamentului lunar cu număr nelimitat de călătorii o călătorie a ajuns să coste 0,92 lei, de la 0,77 lei.
  • Pentru călătoria simplă prin utilizarea abonamentului lunar cu 62 călătorii tariful s-a majorat de la 0,56 lei la 0,80 lei/ călătorie, iar tarifele la cartela cu două călătorii şi la abonamentul de o zi au rămas neschimbate.
Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Astfel, tarifele aplicate din august 2012 au fost de 15 lei pentru cartela de 10 călătorii, 20 de lei pentru abonamentul săptămânal cu număr nelimitat de călătorii, 50 de lei pentru abonamentul lunar cu 62 de călătorii şi 60 de lei pentru abonamentul lunar cu număr nelimitat de călătorii.

De menționat este și că guvernul intenționează să treacă Metroul bucureștean în subordinea Consiliului General al Capitalei, prin legea descentralizării al cărei proiect a fost pus în dezbatere de vicepremierul Liviu Dragnea , lege pe care executivul a anunțat că își va asuma răspunderea în fața parlamentului.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: