Interzicerea instalării centralelor termice individuale la blocurile noi, în lucru
joi

2 decembrie, 2021

Ministerul Mediului lucrează la interzicerea centralelor termice individuale în blocurile noi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 noiembrie, 2021

Interdicția de a instala centrale termice individuale în blocurile noi se numără printre măsurile la care lucrează în prezent Ministerul Mediului, cu scopul de a reduce poluarea, a anunțat vineri, ministrul interimar de resort, Tanczos Barna.

”Atât ministerul, cât şi UAT-urile şi cetăţenii trebuie să facă eforturi pentru un aer mai curat. Odată cu venirea frigului, poluarea aerului ne pune în pericol sănătatea din ce în ce mai mult, pentru că în urma încălzirii locuinţelor şi în urma traficului substanţele nocive rămân blocaţi în straturile de aer în apropierea suprafeţei, mai ales dacă vremea este liniştită, rece şi uscată. Campania #VinereaVerde atrage atenţia asupra faptului că optând de cât mai multe ori pentru transportul în comun, putem reduce poluarea care provine din trafic, iar pentru încălzirea verde a locuinţelor trebuie să găsim soluţii de lungă durată. Din aceste considerente, pregătim la minister un set de măsuri care conţine printre altele şi interdicţia de a instala centrale termice proprii în blocurile în care locuiesc acum”, a scris Tanczos Barna, pe pagina sa de Facebook.

O soluție pentru dezvoltatorii de blocuri noi ar putea fi instalarea unei centrale termine care să le deservească sau conectarea la rețelele de încălzire ale orașelor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Aceste locuinţe noi vor putea avea centrală comună sau va trebui să fie conectate la reţelele de încălzire ale oraşelor care trebuie să fie modernizate pe baza unui plan de acţiune. Doar astfel putem reduce semnificativ emisiile clădirilor”, a precizat ministrul Mediului.

La jumătatea lunii octombrie, şefa Directoratului pentru energie al Uniunii Europene, Paula Pinho, declara executivul european nu va propune interzicerea centralelor termice de apartament ”peste noapte”.

Agenția internațională a Energiei a recomandat interzicerea centralelor individuale de apartament începând din 2025.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 88 al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 22 sunt alocate unei serii de analize care focalizează pe marea problemă...

rrr