marți

23 iulie, 2024

ce este fondul proprietatea

7 septembrie, 2023

Ministerul Finanțelor vrea ca Fondul Proprietatea să participe la finanțarea fondurilor de private equity destinate capitalizării IMM-urilor, midcaps (companii cu mai puțin de 3.000 de salariați) și finanțarea proiectlor de infrastuctură din România, jalon asumat de România în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Este vorba de înființarea a până la 20 de fonduri, finanțarea europeană fiind de 400 milioane de euro și o cofinanțare locală de minim 200 milioane de euro.

Totodat, Guvernul, prin Ministerul Finanțelor, dorește schimbarea actualului administrator al FP, Franklin Tepleton, a cărui mandat expiră pe 31 martie 2024, solicitând ca pe ordinea de zi a AGA să fie inclusă „organizarea unei proceduri de selecție transparente și competitive pentru desemnarea noului administrator pe baza expertizei și experienței în domeniul investițiilor în companii industriale din România”, precum și „modificarea condițiilor de evaluare și remunerare a administratorului Fondului corespunzător cu noile obiective și în conformitate cu bunele practice internaționale″, se arată în scrisoarea publicată pe siteul Bursei București.


„Fondul Proprietatea poate să răspundă unei nevoi reale de dezvoltare a pieței financiare – acoperirea (parțială a) contribuției locale la fondurile de private equity cofinanțate prin PNRR. în acest domeniu, România urmărește crearea a până la 20 de Fonduri, cu o finanțare europeană de 400 milioane EUR și o nevoie corespunzătoare de cofinanțare locală de minim 200 milioane EUR. în perspectivă, dezvoltarea acestui ecosistem de Fonduri de private equity va oferi industriei românești o paleta larga, concurențială, sofisticată și adâncă de investitori”, se mai spune în cererea Ministerului de Finanțe.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: