miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 februarie, 2019

Ministerul Finanțelor Publice a respins joi toate ofertele pentru o emisiune de certificate de trezorerie în valoare de 400 de milioane de lei, cu o maturitate de 11 luni, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Tot joi, Finanțele au atras de la bănci suma de 320 de milioane de lei, aferentă unei emisiuni de obligațiuni de stat, cu scadență în iunie 2024, randamentul mediu de adjudecare fiind de 4,29% pe an. Oferta a fost suprasubscrisă. Prospectul a fost de 200 de milioane de lei, iar valoarea subscrierilor de 730,2 milioane de lei.

În această lună au mai avut loc alte două licitații, statul reușind să împrumute la dobânzile vizate sume mai mari decât cele din prospectele inițiale.


Din calendarul publicat de minister reiese că în luna februarie statul își propune să împrumute de la bănci 1,5 miliarde de lei pentru refinanțarea datoriei publice și pentru acoperirea deficitului bugetar.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În prezent, România se împrumută la costurile cele mai ridicate (și în creștere) din Europa Centrală și de Est.

Randamentul oferit investitorilor în titlurile sale românești este de 4,76% la scadența de referință de 10 ani, mult peste al doilea cel mai mare randament, de 2,63%, al Ungariei.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: