joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 octombrie, 2020

Amânarea plății ratelor de credit ar putea fi prelungită după 1 ianuarie 2021, Ministerul Finanțelor Publice (MFP) analizând această opțiune împreună cu sistemul bancar, a precizat joi ministrul de resort, Florin Cîțu.

”Putem să ne gândim la o prelungire a acestei perioade. Sunt scenarii la care putem lucra cu sistemul bancar. Putem să plecăm de la o prelungire până la variante care sunt mai soft pe anumite cazuri specifice. Sunt anumite sectoare din economie care clar nu pot să-și revină. Oamenii încă rămân în șomaj tehnic, poate sunt închise datorită deciziilor Guvernului. Atunci este clar că este nevoie de ajutor și putem să venim să susținem”, a declarat Florin Cîțu în cadrul unei conferințe organizată de Financial Intelligence.

Circa 330.000 de debitori au apelat la această măsură, una dintre cele mai ”generoase” din UE, a precizat ministrul.

”Ne gândim ce facem după 1 ianuarie. Trebuie să găsim soluții că nici sistemul bancar și nici clienții băncilor și economia să sufere”, a precizat Florin Cîțu.


Programul privind amânarea ratelor cu nouă luni pentru românii afectați de criza economică a devenit operațional la începutul lunii aprilie.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: