joi

28 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 iulie, 2011

Guvernul va retrage prefinanţările acordate beneficiarilor ce derulează proiecte pe fonduri europene care nu efectuează cheltuieli în termen de patru luni de la acordarea prefinanţării, printr-un ordin emis de ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Astfel, autorităţile de management pentru proiectele euroene, de la ministere, vor retrage prefinanţările celor care nu transmit cereri de rambursare.

”Autorităţile de management au obligaţia recuperării integrale a prefinanţării acordate în cazul proiectelor pentru care beneficiarii nu transmit nicio cerere de rambursare în termen de 4 luni de la acordarea lor”, se arată în ordinul ministerial.


De asemenea, se vor retarge prefinanţările şi de la proiectele europene care nu transmit cereri de rambursare de cel puţin 20% din valoarea prefinanţării în termen de 6 luni de la acordarea acesteia de către stat.

”În cazul proiectelor pentru care beneficiarii, în termen de maximum 6 luni de la primirea primei tranşe de prefinanţare, nu transmit cereri de rambursare în cuantum de minimum 20% din valoarea prefinanţării acordate, autorităţile de management au obligaţia recuperării prefinanţării neutilizate pentru efectuarea cheltuielilor eligibile incluse în cererile de rambursare primite”, menţionează acul normativ publicat marţi în Monitorul Oficial.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: