marți

16 iulie, 2024

9 mai, 2024

Președintele Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol, a anunțat joi că intenționează să creeze un nou minister, care să abordeze problema natalității scăzute, pe care o consideră o „urgență națională”.  

Într-o alocuțiune televizată, președintele Yoon Suk Yeol a declarat că va cere cooperarea parlamentului pentru a înființa ministerul, relatează CNN. „Vom mobiliza toate capacitățile națiunii pentru a depăși rata scăzută a natalității, care poate fi considerată o urgență națională”, a spus el.

Yoon a recunoscut că administrația sa nu a fost la înălțime în eforturile sale de a îmbunătăți viața oamenilor. El s-a angajat să folosească următorii trei ani ai mandatului pentru a îmbunătăți economia și a aborda problema natalității scăzute. 

Cea mai mică rată a fertilității din toată lumea – 0,72


Coreea de Sud are cea mai scăzută rată a fertilității din toată lumea – doar 0,72 în 2023, în scădere de la 0,78 în anul precedent. Țările au nevoie de o rată de fertilitate de 2,1 pentru a menține o populație stabilă, în absența imigrației.

Reta fertilității indică numărul mediu de copii pe care o femeie îi va avea în timpul vieții.

Coreea de Sud și alte națiuni din Asia de Est sunt amenințate de o adevărată bombă demografică cu ceas, în condițiile în care societățile lor îmbătrânesc rapid la doar câteva decenii după declanșarea industrializării rapide.  

Multe națiuni europene se confruntă, de asemenea, cu îmbătrânirea populației, dar viteza și impactul crizei lor demografice sunt atenuate de imigrație.


Coreea de Sud, Japonia și China au evitat imigrația în masă ca soluție pentru a opri declinul populației lor de vârstă activă.

Experții spun că printre motivele acestor schimbări demografice din întreaga regiune se numără cultura muncii, stagnarea salariilor, creșterea costului vieții, schimbarea atitudinii față de căsătorie, egalitatea de gen și deziluzia în creștere în rândul generațiilor tinere.

743 de dolari pentru revenirea în societate a tinerilor “hikikomori”

Ministerul sud-coreean al Egalității de Gen și al Familiei a decis anul trecut plata lunară a 650.000 de woni (743 de dolari) pentru tinerii singuratici care „reintră în societate”. De asemenea, acestora li se vor asigura și sprijin pentru educație, angajare și sănătate, pentru a-i încuraja să-și părăsească locuințele și a se întoarce la școală, universitate sau la muncă.

Acești tineri care apelează la autoizolarea extremă, își reduc la maximum inetracțiunea cu lumea exterioară, inclusiv cu familia care locuiește în aceeași casă.

Fenomenul se numește „hikikomori”, cuvânt japonez care se traduce prin „a se trage înăuntru” sau „a fi închis”.

Acest fenomen reprezintă o problemă semnificativă pentru Coreea de Sud, unde aproximativ 3,1% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 19 și 39 de ani – adică peste 350.000 de persoane – duc o viață extrem de retrasă, cu debut în adolescență, cel mai adesea.

Se crede că este cauzată de o varietate de factori, cum ar fi sărăcia, probleme de sănătate fizică și/sau mintală și destrămarea familiei sau alte probleme de relaționare.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: