luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 martie, 2022

Primarul Mihai Chirica a mai fost inculpat o dată de procurori. El a fost audiat miercuri, din nou, într-unul dintre cazurile imobiliare anchetate de DIICOT, alături de şefa Direcţiei Juridice din cadrul Primăriei, Cristina Oţeleanu, şi de fostul arhitect-şef al instituţiei, Alexandru Mustiaţă.

La finalul audierilor, celor trei li s-a atribuit calitatea de inculpat, fiind acuzaţi de abuz în serviciu. În acelaşi dosar, Mihai Chirica era deja inculpat, dar pentru omisiunea sesizării.

Dacă, după ce rechizitoriul va ajunge în instanţă, Chirica va fi găsit vinovat, el ar putea fi condamnat la închisoare pe o durată de la 2 la 7 ani pentru abuz în serviciu şi de până la 3 ani, pentru omisiunea sesizării.


Procurorii DIICOT cercetează implicarea primarului şi a funcţionarilor municipalităţii în trei cazuri de nereguli imobiliare.

Ancheta a plecat de la asocierea dintre municipalitatea şi Global Impex Distribution, firma care editează cotidianul „Bună Ziua Iaşi”, patronat de familia controversatului Ghiocel Asimionesei.

Primăria a cedat 1.350 mp din fosta terasă „Zoiosul” de pe Sărărie pentru construirea unui sediu de firmă şi spaţii de cazare tip pensiune. În loc de pensiune însă, a fost construit un bloc de 5 etaje şi 29 de apartamente, care au şi fost puse în vânzare.

Audierile de ieri nu au vizat însă acest caz, ci alte două dosare imobiliare asupra cărora cercetările au fost extinse în decembrie anul trecut.


Citește întreg materialul pe Ziarul de Iași.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: