joi

29 septembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 iulie, 2017

Angajatorii vor fi obligați să achite contribuțiile la pensii și sănătate (CASS şi CAS) și pentru angajații part-time, la nivelul salariului minim pe economie, potrivit unei declarații a premierului Mihai Tudose dinaintea începerii ședinței de guvern de joi.

Reperul salariului minim se va aplica și dacă angajatul primește mai puţin decât salariul minim pe economie, acum de 1.450 de lei, lunar.

Elevii, studenții și pensionarii angajați cu jumătate de normă vor fi exceptați – a precizat premierul Mihai Tudose, la începutul ședinței de guvern de joi.


Mihai Tudose a invocat faptul că „devenise o practică și este astăzi o practică, angajatul să fie ținut ca part-time, cu 4 ore, cu 5 ore, cu 2 ore și să fie plătit cu diferența până la salariul minim din mână, la negru, eludând statul”.

În România există 360.000 de contracte de muncă part-time ca unică sursă de venit, potrivit unei declaraţii anterioare a fostului ministru al Finanţelor, Viorel Ștefan. Aceştia ar urma să suporte efectul noii reglementări.


Articole recomandate:

Etichete: , , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: