duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 mai, 2022

Emmanuel Macron a depus, sâmbătă, jurământul pentru al doilea mandat de președinte al Franței, în cadrul unei ceremonii la Palatul Elysee, transmite Reuters.

Emmanuel Macron a câștigat 58,5% din voturi în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, împotriva lui Marine Le Pen, în ciuda opoziției puternice a electoratului francez față de politicile sale pro-business și a unei propuneri de creștere a vârstei de pensionare.

Într-un discurs scurt, el a vorbit despre necesitatea de a inova într-o perioadă caracterizată de provocări fără precedent atât la nivel mondial cât şi pentru Franța în particular. El a dat asigurări că noul său mandat nu va fi doar o continuare a anteriorului.


„Trebuie să inventăm împreună o nouă metodă, diferită de tradițiile și rutinele vechi, cu care să construim un nou contract productiv, social și verde”, a spus el, promițând că va acționa cu „respect” și „considerare”.

El a vorbit totodată despre amenințarea reprezentată de invazia Ucrainei de către Rusia și preocupările globale de mediu.

Printre cei 500 de invitați la eveniment s-au numărat foștii președinți Francois Hollande și Nicolas Sarkozy, foștii premieri Edouard Philippe, Manuel Valls, Alain Juppe și Jean-Pierre Raffarin, precum și lideri religioși și alte personalități ale statului.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Inaugurarea lui Macron marchează sfârșitul unei campanii electorale și deschiderea alteia – pentru alegerile legislative din iunie.


O stângă politică proaspăt unită – o coaliție formată de La France Insoumise, Parti Socialiste, Verzii și Partidul Comunist – speră să-l priveze pe Macron de o majoritate în parlament.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: