marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 mai, 2022

McDonald’s a anunțat luni, potrivit BBC, că va ieși de pe piața rusă și că a început un proces pentru a-și vinde afacerea în țară, după 30 de ani în care își operează restaurantele acolo.

În martie, lanțul de fast-food a declarat că închide temporar aproximativ 850 de restaurante din Rusia, ca răspuns la invazia Ucrainei de către țară.

„Criza umanitară cauzată de războiul din Ucraina și mediul de operare imprevizibil precipitat, au determinat McDonald’s să concluzioneze că deținerea continuă a afacerii în Rusia nu mai este sustenabilă și nici nu mai este în concordanță cu valorile McDonald’s”, a spus compania într-un comunicat.


Ca parte a deciziei de a pleca, compania „urmărește vânzarea întregului său portofoliu de restaurante McDonald’s” din Rusia către un cumpărător local, se arată în comunicat.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Restaurantele McDonald’s din Ucraina rămân închise, în timp ce compania continuă să plătească salariile întregi pentru angajații săi din țară.

O decizie similară a fost anunțată, tot luni, de Renault.


Etichete: , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: