duminică

23 iunie, 2024

17 aprilie, 2022

OLAF (Oficiul European de Luptă Antifraudă) a trimis, Procuraturii din Paris, un raport în care Marine Le Pen, candidata de extremă dreaptă la preşedinţia Franţei, este acuzată de deturnare de fonduri.

Marine Le Pen se confruntă pentru a doua oară cu actualul preşedinte, Emmanuel Macron, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, care va avea loc în 24 aprilie.

Site-ul de investigaţii Mediapart a publicat sâmbătă fragmente din raport, în care OLAF precizează că este vorba de fonduri europene în valoare de 137.000 de euro.


Acestea sunt sume pe care se presupune că Marine Le Pen le-a deturnat în timpul mandatelor ei de eurodeputată, între 2004 şi 2017, potrivit site-ului de investigații Mediapart, citat de Agerpres.

Sunt vizați mai mulți europarlamentari din partidul lui Marine Le Pen

Avocatul lui Marine Le Pen, Rodolphe Bosselut, a respins acuzaţiile, iar Marine Le Pen şi-a rezervat dreptul de a-i acţiona în instanţă pe foştii ei asistenţi sau furnizori de servicii care ar putea să fi comis fapte penale fără ştirea ei.

Rodolphe Bosselut a criticat momentul în care au apărut dezvăluirile, cu numai o săptămână înaintea scrutinului decisiv.

Raportul OLAF se referă şi la alţi foşti europarlamentari din Adunarea Naţională (RN, Rassemblement National), formaţiunea politică franceză care o susţine pe Marine Le Pen: tatăl acesteia, Jean-Marie Le Pen, fostul ei partener, Louis Aliot, şi Bruno Gollnisch, fost vicepreşedinte al partidului, potrivit Mediapart.


În total, OLAF a stabilit că ei au deturnat 486.000 de euro.

Louis Aliot, acum primar la Perpignan, în sudul Franţei, a respins şi el acuzaţiile în declaraţii făcute duminică postului de radio Franceinfo.

Nu este prima oară când se vehiculează acuzaţii de acest gen împotriva reprezentanţilor Adunării Naţionale, reaminteşte dpa. Asistenţi ai europarlamentarilor din acest partid, plătiţi de Parlamentul European, au fost suspectaţi în trecut că nu şi-au desfăşurat de fapt activitatea pentru această instituţie a Uniunii Europene, ci pentru RN.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: