vineri

21 iunie, 2024

26 august, 2022

Facturile la energie în Marea Britanie vor crește cu 80%, ajungând la o medie de peste 3.500 de lire pe an, începând din octombrie. Anunțul, transmite Reuters, a fost făcut vineri de autoritatea de reglementare în energie.

„Aceasta este o catastrofă”, afirmă Martin Lewis, șeful celei mai mari organizații pentru apărarea drepturilor consumatorilor din Marea Britanie.

Impact masiv asupra gospodăriilor

Președintele Ofgem, Jonathan Brearley, a declarat că creșterea va avea un impact masiv asupra gospodăriilor din Marea Britanie. O altă creștere, avertizează el, ar fi probabilă în ianuarie, deoarece mișcarea Rusiei de a reduce livrările europene urcă prețurile angro la gaze la maxime record.


Jonathan Brearley a spus că răspunsul guvernului trebuie să corespundă amplorii crizei, fiind nevoie de acțiuni „urgente și decisive”.

Volatilitatea din sectorul britanic al energiei este ridicată. Ofgem a anunțat că aproape 30 de firme ce vând energie au dat faliment anul acesta, iar majoritatea furnizorilor casnici nu fac profit.

Prim-ministrul Boris Johnson, care mai are mai puțin de două săptămâni până să părăsească funcția, a declarat că succesorul său va anunța luna viitoare „măsuri suplimentare” pentru cei mai vulnerabili.

„Dar ceea ce nu cred că ar trebui să facem este să încercăm să limităm totul pentru absolut toată lumea”, a spus el reporterilor.


În mai, când prognozele de preț au fost semnificativ mai mici, guvernul a anunțat un ajutor de 400 de lire sterline pentru facturile consumatorilor pentru această iarnă.

Energia devine mai scumpă decât chiria sau ratele ipotecare

Facturile la energie ale britanicilor au fost anul trecut la o medie anuală de 1.277 de lire sterline și ar putea atinge o medie de 3.549 de lire sterline în acest an, este opinia experților.

Aceștia se așteaptă ca facturile să ajungă la o medie de 6.616 de lire sterline în al doilea trimestru din anul viitor. În aceste condiții, gospodăriile ar putea plăti aproximativ 500 de lire pe lună pentru energie în 2023, o sumă mai mare decât chiria sau ipoteca pentru mulți.

Creșterea prețurilor la energie a dus inflația la un nivel maximul din ultimii 40 de ani, iar Banca Angliei a avertizat cu privire la o recesiune îndelungată.

În ciuda perspectivelor sumbre, un răspuns eficient al guvernului britanic a fost împiedicat de cursa pentru înlocuirea lui Boris Johnson, care se desfășoară până pe 5 septembrie.

Următorul premier va fi ales cu voturile membrilor Partidului Conservator, care favorizează reducerea taxelor și a cheltuielilor statului.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: