luni

15 iulie, 2024

18 iulie, 2022

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni că viitorul candidat al social-democraţilor la alegerile prezidenţiale va fi ales de filiale. Marcel Ciolacu spune că PSD ar accepta şi o persoană din afara partidului pentru această poziţie.

În acest moment, potrivit Statutului de partid, candidatul PSD la alegerile prezidențiale este desemnat de către Comitetul Politic Național, din rândul membrilor de partid.

„La nivelul PSD şi al preşedintelui PSD, nu au început aceste discuţii (despre candidatul partidului la alegerile prezidenţiale – n.r.). Singura discuţie pe care am avut-o foarte clar – viitorul candidat al PSD va fi ales de către fiecare organizaţie, de fiecare consilier comunal, municipal, viceprimar, primar, în conferinţe de alegeri în întreaga ţară. Schimbăm cu totul sistemul de desemnare a candidatului pentru funcţia de preşedinte al României”, a precizat Marcel Ciolacu, citat de Agerpres, la sediul central al PSD.


El a adăugat că există deja „un colectiv de lucru” pentru modificarea Statutului partidului, care se ocupă de aceste modificări.

„Din punctul meu de vedere aş accepta şi oameni din afara partidului, ca să fie o competiţie cât mai deschisă”, a mai afirmat președintele PSD, potrivit Agerpres.

Marcel Ciolacu a menţionat că PSD va organiza un congres ordinar în care să fie decise şi modificările la statut.

Un demers anunțat inițial în martie

Sistemul alegerilor preliminare pentru alegerea candidatului la alegrile prezidențiale este utilizat în multe țări democratice, Statele Unite fiind cel mai elocvent exemplu.


Ideea modificării statutului referitor la desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale a fost vehiculată inițial de Marcel Ciolacu în martie, anul acesta.

„Toată lumea să vadă cine îşi doreşte această demnitate şi ei vor vota dacă persoana respectivă este cea îndreptăţită sau nu. Îmi doresc să fie cât mai mulţi candidaţi. S-a terminat o dată pentru totdeauna, în interiorul PSD, ca preşedintele partidului este obligat să fie şi candidatul la funcţia de preşedinte al României. Cred că este o modificare de fond foarte importantă şi foarte necesară într-un partid modern european. Decizia trebuie dusă până la baza partidului, mai ales pentru o asemenea demnitate”, justifica demersul Marcel Ciolacu.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: