joi

20 iunie, 2024

18 august, 2023

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că vizita sa şi a unor miniştri la Bruxelles are legătură cu închiderea unor jaloane din PNRR, printre care se numără și reforma pensiilor speciale., declarată de CCR parțial neconstituțională. El a criticat unele comentarii privind apropiata întâlnire cu executivul UE, precizând că „premierul României şi miniştrii din Guvernul României nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc şi nici nu execută ordinele nimănui”.

Marcel Ciolacu a explicat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că vizita sa şi a unor miniştri la Bruxelles este normală, în cadrul dialogului constant care are loc cu Comisia Europeană.

“Am văzut o întreagă dezbatere publică legată de vizita mea şi a unor miniştri din guvern la Bruxelles. De aceea aş dori să fiu foarte clar cu această ocazie. Premierul României şi miniştrii din Guvernul României nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc şi nici nu execută ordinele nimănui. Avem un dialog normal cu Comisia Europeană, care vizează închiderea anumitor jaloane din PNRR. Automat, vizează şi atragerea mai multor miliarde de euro pentru sprijinirea populaţiei. Este un demers normal pe care, cu sinceritate vă spun, Guvernul României ar fi trebuit deja să-l fi făcut”, a declarat Ciolacu.

Starea reformei pensiilor speciale după decizia CCR, pe agenda discuțiilor de la Bruxelles


“Concret, ministrul Muncii, doamna Bucura – Oprescu, va merge pe 28 august pentru a discuta despre jalonul  legat de pensiile speciale, după decizia CCR, un lucru cât se poate de normal. Domnul ministru de Finanţe, Marcel Boloş, va merge pentru o discuţie despre jaloanele referitoare la reforma fiscal-bugetară. Ele sunt trecute ca şi jaloane în PNRR în următoarele cereri de plată. Nici nu se duce domnul ministru să ceară acceptul cuiva, a unor….Cred că ipocriţii care stau câteodată cu mâna întinsă după voturi să-şi aducă aminte ce reforme şi ce jaloane au trecut în PNRR, când au zis că vor fi scoase excepţiile din Codul Fiscal al României”, a afirmat premierul.

(Citește și: „CCR respinge reforma pensiilor speciale – legea se întoarce în Parlament„)

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, va discuta renegocierea PNRR

“De asemenea, o să meargă şi domnul Adrian Câciu, ministrul Fondurilor Europene, care are de închis până pe 31 august renegocierea PNRR şi planul REPowerEU. Concret, ne propunem să obţinem la REPowerEU peste 1,1 miliarde de euro, bani care să fie direcţionaţi direct către populaţie pentru achiziţia de panouri fotovoltaice astfel încât românii în viitor să plătească cât mai puţin la facturile de curent. Este un program ambiţios care acoperă întreaga Românie.

Pe scurt, vizitele de la Bruxelles au rolul de a obţine lucruri concrete pentru ţară şi pentru români. Aceasta este fişa postului a miniştrilor şi a primului ministru al Guvernului României. E un lucru cât se poate de normal”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

****


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: