cursdeguvernare

sâmbătă

12 octombrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Marcel Boloș, noul ministru al Cercetării și Dezvoltării – președintele Iohannis a semnat decretul

28 ianuarie, 2022

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de numire a lui Marcel Boloş, propunerea PNL, în funcția de ministru al Cercetării, Inovaţiei şi Digitalizării.

Ceremonia de depunere a jurământului va avea loc la ora 14.00, la Palatul Cotroceni, conform Administrației Prezidențiale.

Marcel Boloş (53 de ani) a fost ministru al Fondurilor Europene, în perioada noiembrie 2019 – decembrie 2020, iar acum este consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă în domeniul finanțelor, bugetului și al fondurilor europene. A fost numit în această funcție în decembrie 2021.


Marcel Boloș declara săptămâna aceasta că nu are nicio emoție în privința gestionării eficiente a banilor care vor veni în cadrul Ministerului Cercetării, inovării și Digitalizării, pentru că deține o vastă experiență în domeniu. „Doar pentru deciziile de natură tehnică pe partea de digitalizare mi-am dorit să am certitudinea că voi avea sprijn și expertiza necesară din acest domeniu că să putem implementa toate proiectele începute”, a completat acesta.

După demisia lui Florin Roman de la șefia acestui minister, diferitele grupuri din interiorul PNL au încercat să-și impună favoritul. Marcel Boloș a fost susținut de tabăra condusă de Lucian Bode, care i-a asigurat în partid nu numai voturile organizațiilor din Transilvania, conform unor surse.

Postul era vacant de aproape 40 de zile, iar legea limitează interimatul la 45 de zile.

Postul s-a vacantat prin demisia lui Florin Roman, acuzat de plagiat

Florin Roman a demisionat din guvern pe 15 decembrie, la cererea premierului Nicolae Ciucă, care l-a amenințat că îl va remania dacă nu-și dă singur demisia, din cauza acuzațiilor de plagiat.


El a fost ministru al Digitalizării 20 de zile și a fost impus de PNL la minister fără a avea vreo competență în domeniu.

În momentul desemnării pentru această poziție, Florin Roman a declarat că lipsa sa de pregătire este ”un avantaj”.

Cele 3 probleme din CV-ul lui Florin Roman

După acuzațiile de plagiat din lucrarea sa de master, Florin Roman a fost implicat într-un nou scandal. El și-a trecut în CV că este licențiat în Științe Economice la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, ale cărei cursuri a scris că le-a urmat între 19992-1996.

Rectorul UBB, Daniel David, spune că Roman nu a urmat cursurile acestei universități, ci pe cele ale unui colegiu din Alba Iulia, iar pentru că acesta nu era acreditat a dat examenul de absolvire la UBB.
În privința studiilor sale, Florin Roman a scris în CV următoarele:

  • Universitatea „Titu Maiorescu” București – Facultatea de Psihologie, master „Tehnici de comunicare și influență socială”
  • Universitatea „Athenaeum” București, licențiat în Științe Economice, Specializarea „Contabilitatea și Informatica de Gestiune” (2008-2011)
  • Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, licențiat Științe economice – Specializarea „Contabilitate și Gestiune Financiară” (1992-1996).
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: