sâmbătă

20 aprilie, 2024

7 mai, 2021

Maratonul de Vaccinare – Ediţia Bucureşti a început vineri după-amiază, la Biblioteca Naţională şi la Sala Palatului, unde vor fi organizate 50 de fluxuri pentru administrarea, fără programare, a serului BioNTech/Pfizer. Acțiuni similare se vor desfășura în weekend și în alte orașe.

Pe durata maratonului, în Capitală, autobuzele de pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368 vor circula şi noaptea, anunță autoritățile.

„Începând de vineri (7 mai), ora 16:00, şi până luni (10 mai), ora 08:00, la Biblioteca Naţională din Bucureşti are loc Maratonul de Vaccinare – Ediţia Bucureşti, organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”. Cele 10 cabinete de vaccinare pot primi toate persoanele doritoare, indiferent dacă sunt din Bucureşti sau alte localităţi, doar cu buletinul, fără a fi nevoie de programare”, a transmis Ministerul Culturii.


„Mă bucur că prin acest parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, organizatorul evenimentului, am asigurat şi implicarea zonei culturale, una din cele mai afectate de pandemia provocată de virusul Sars-CoV2, care are nevoie de sprijinul fiecărui român. În acest maraton au dorit să se implice mai multe instituţii din subordinea Ministerului Culturii. Astfel, alături de Biblioteca Naţională a României, vom avea Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română şi Filarmonica George Enescu care vor asigura momente artistice pe parcursul maratonului”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Persoanele care vor merge să se vaccineze se vor bucura zilnic şi de un program cultural. Un moment aparte va fi cel al violonistului Alexandru Tomescu care va interpreta la vioara Stradivarius Elder-Voicu, în 9 mai, de Ziua Europei.

„Aşa cum avem dreptul la cultură, avem şi dreptul de a ne vaccina. Doar împreună, cu o acoperire vaccinală optimă, vom putea deschide mai rapid şi fără probleme teatrele, instituţiile de cultură şi chiar organiza evenimente. Şi eu îmi doresc să îmi revăd prietenii la cinematograf, la un festival sau chiar la un eveniment privat, iar în acest moment, conform studiilor, vaccinarea îmi poate asigura acest lucru”, a completat ministrul Culturii.

Maratonul bucureştean include şi Sala Palatului.


În total, la eveniment participă 1.200 de voluntari în centrele respective, printre care și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare împotriva SARS-CoV-2, și medicul Mihai Craiu.

„Asigurăm o vaccinare timp de 24 de ore din 24 în cele trei zile, cu mici pauze tehnice de curăţenie, în cele două locaţii – la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete de vaccinare, şi la Biblioteca Naţională, unde sunt zece cabinete.

Evenimentul este sprijinit de Colegiul Medicilor din Bucureşti, de Ordinul Asistenţilor Medicali din Bucureşti, având ajutor de la Primăria Capitalei, prin ASSMB, şi ajutor din partea DSP. Vom derula acest eveniment prin două paliere importante: prima – activitatea efectivă de vaccinare, dar, în acelaşi timp, vom face şi activitate de a creşte gradul de informare de către comunitatea medicală din universitatea noastră pentru a lămuri populaţia să se vaccineze, vaccinarea fiind soluţia optimă pentru a depăşi această situaţie epidemiologică în care ne aflăm”, a spus rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Viorel Jinga.

Dozele de vaccin urmează să fie livrate de militari, cu autospecialele cumpărate special pentru campania de imunizare.

Maraton și la Iași

O acțiune similară va avea loc weekend-ul acesta și la Botoșani, în Parcul Regional de Agrement Cornişa. Maratonul de vaccinarea va fi organizat cu sprijinul Primăriei municipiului Botoşani şi al Instituţiei Prefectului Botoşani. Inoculările se vor face în incinta patinoarului din parcul de agrement, iar persoanele care doresc imunizare nu necesită niciun fel de programare iniţială.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași organizează un maraton de imunizare în perioada 14-16 mai 2021.

În această acțiune se vor implica, în mod voluntar, peste o mie de membri ai comunității academice a Universității, de la cadre didactice și studenți, până la personal administrativ.

Pe esplanada UMF Iași va fi instalat un Info Point, iar în clădirea Universității vor fi amenajate 20 de fluxuri de vaccinare.

 Primul centru de vaccinare drive-thru la Buzău

Buzăul va avea, de vineri, primul punct de vaccinare de tip drive-thru. Autorităţile sanitare judeţene au decis ca acesta să fie amplasat în parcarea unui hypermarket situat la intrarea în oraş, pe Calea Eroilor, acolo unde buzoienii vor putea veni cu maşina personală sau cu motocicleta pentru a se vaccina fără a avea nevoie de programare.

Comunitatea motocicliştilor din Buzău a organizat deja un eveniment pe Facebook prin care invită cât mai mulţi motociclişti să facă primul pas spre imunizarea împotriva Covid-19.

”Ne adunăm vineri 7-mai ora 16:00 în Parcarea Stadionului de Atletism cu motocicletele şi actele de identitate la noi. Dacă va scădea numărul de cazuri, scăpăm de restricţii. Noi vrem să ne întoarcem la viaţa de dinainte şi singura soluţie este prin vaccinare în masă, iar dacă vrem să terminăm cu pandemia, trebuie să ne vaccinăm. Vaccinarea este cea mai sigură şi mai rapidă cale de a ne proteja. Niciun virus nu a fost eliminat vreodată prin inducerea imunităţii naturale într-un procent mare din populaţie. Numai imunizarea populaţiei indusă de vaccinare poate elimina virusurile, aşa cum s-a demonstrat până acum prin eliminarea virusului variolei şi a două dintre cele trei tipuri diferite de poliovirus”, se arată în apelul făcut de Asociaţia motocicliştilor din Buzău B-Zones.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: