sâmbătă

20 aprilie, 2024

7 ianuarie, 2020

Activitatea derulată în industria prelucrătoare, comerțul cu amănuntul și servicii va înregistra o relativă stabilitate în următoarele trei luni, în timp ce prețurile vor crește în industria prelucrătoare și în construcții, conform tendințelor pe care managerii români le anticipează pentru perioada decembrie 2019 – februarie 2020, potrivit anchetei de conjunctură publicată de Institutul Național de Statistică (INS).

În cadrul anchetei de conjunctură din luna decembrie 2019, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o relativă stabilitate a volumului producției (sold conjunctural -5%). Pentru activitatea de fabricare a altor mijloace de transport se estimează creștere (sold conjunctural +18%).

Referitor la numărul de salariați, se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -4% pe total industrie prelucrătoare.


Pentru prețurile produselor industriale se prognozează o creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +8%).

În construcții se va înregistra, în următoarele trei luni, o scădere a volumului producției (sold conjunctural -32%). Managerii estimează scădere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural -15%).

În ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții, se preconizează o creștere moderată a acestora (sold conjunctural +9%).

În comerțul cu amănuntul, managerii au estimat o relativă stabilitate a activității economice (sold conjunctural +3%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra o relativă stabilitate (sold conjunctural -2%).


Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +14%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăților comerciale estimează creștere a prețurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +26%).

Conform estimărilor din luna decembrie 2019, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaște o relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +3%).

În sectorul de servicii se estimează o relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural +2%). Conform opiniei managerilor, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendință de relativă stabilitate (sold conjunctural +5%).

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: