sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 decembrie, 2021

Peste șase din 10 alegători britanici (din ambele tabere de la referendumul din 2016) cred că Brexitul are efecte mai proaste decât se așteptau, conform unui sondaj realizat la un an de la ieșirea Marii Britanii din UE.

Sondajul The Opinium survey – publicat la o săptămână după ce ministrul responsabil de Brexit, Lord Frost, a demisionat din guvernul lui Boris Johnson – arată că 42% din cei care au votat pentru ieșirea din UE în 2016 au o părere negativă despre urmările de până acum ale Brexitului.

Aproximativ 26% dintre susținătorii „Leave” consideră că efectele sunt mai rele decât se așteptau, în timp ce 16% dintre cei care au votat pentru Brexit spun că s-au așteptat ca lucrurile să meargă prost și s-a dovedit că au avut dreptate.


Dintre cei care au votat la referendum pentru rămânerea în UE, 86% sunt de părerea că lucrurile ce au urmat sunt mai rele decât se așteptau.

Per total, dor 14% din alegători consideră că urmările sunt mai bune decât estimau.

Adam Drummond, de la institutul Opinium care a realizat sondajul, a spus că cea mai izbitoare constatare a fost că cei care au votat pentru ieșirea din UE sunt acum mult mai ezitanți cu privire la virtuțile Brexit-ului decât înainte.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Sondajul realizat pentru The Guardian a fost publicat înaint de introducerea, de la 1 ianuarie, a controalelor vamale complete asupra mărfurilor exportate din UE în Regatul Unit, despre care oamenii de afaceri cred că ar putea descuraja unii operatori mai mici – cum ar fi exportatorii de alimente – să aprovizioneze comercianții din Marea Britanie, deoarece costurile lor vor crește.


La referendumul din 2016 pentru ieșirea Marii Britanii din UE, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexitului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: