sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 septembrie, 2021

Guvernul din Marea Britanie va prezenta un sistem de vize temporare pentru a soluționa criza de șoferi de camion, transmite BBC.

Acesta va fi prezentat duminică şi ar urma să funcţioneze pe o perioadă limitată, de circa trei luni.

Un număr de 50.000 de astfel de vize temporare ar urma să fie emise pentru şoferii străini de camioane.


Vineri, ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapps, a declarat că va analiza posibilitatea de a recurge la şoferii din cadrul forţelor armate pentru a putea ajuta la rezolvarea crizei de şoferi de camion, care a impus închiderea benzinăriilor şi afectează aprovizionarea supermarketurilor.

„Voi analiza orice posibilitate, orice modalitate prin care poate fi rezolvată această situaţie”, a declarat vineri Grant Shapps pentru BBC. „Cu privire la o posibilă implicare a armatei, desigur dacă acest lucru va ajuta la ceva îi vom implica”, a precizat Shapps, citat de Agerpres.

Ieşirea din UE a Marii Britanii a însemnat pierderea unui uriaş rezervor de mână de lucru. Peste 50.000 de emigranţi au plecat din Marea Britanie în al doilea semestru al anului trecut, potrivit unor estimări guvernamentale, iar analiştii se aşteaptă la un număr şi mai mare în acest an.

Firmele din industria alimentară şi companiile de logistică au avertizat în repetate rânduri că le lipsesc aproximativ 100.000 de şoferi de camion, ceea ce ar putea conduce la apariţia unor rafturi goale în supermarketuri.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Vineri, grupul petrolier BP a anunţat că a închis, temporar, unele dintre cele aproximativ 1.200 de benzinării din Marea Britanie din cauza lipsei de benzină şi motorină, ca urmare a lipsei de şoferi de cisternă. Esso, o divizie a ExxonMobil, a anunţat şi ea că unele din cele 200 de benzinării ale sale au fost afectate de aceeaşi problemă.

Lanţul McDonald’s a fost nevoit să scoată milkshake-urile şi băuturile îmbuteliate din meniul restaurantelor sale din Marea Britanie iar lanţul de restaurante Nando a epuizat stocurile de carne de pui, pe fondul problemelor apărute de-a lungul lanţurilor de aprovizionare care au afectat întreaga economie britanică.

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: